برخی از خواص فیزیکی و مکانیکی پس از برداشت زردآلو (رقم تبرزه)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM05_303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزه فتح اله زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران

حسین مبلی

عضو هیئت علمی و دانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه

علی عادلخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران

انسیه سراج

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران، کرج

چکیده

در این تحقیق برخی از خصوصیات فیزیکی و مکانیکی زردآلوی رقم تبرزه مورد بررسی قرار گرفتند . محتوی رطوبت میوه ی زردآلو 84/19 درصد (w.b) بود که یک روز پس از برداشت مورد اندازه گیری قرار گرفت . خصوصیات فیزیکی و مکانیکی اندازه گیری شده در این تحقیق شامل طول، عرض، ضخامت، قطر میانگین هندسی، مساحت رویه، کرویت، تخلخل، وزن هزار دانه، جرم، حجم، چگالی، جرم مخصوص ظاهری، ضریب اصطکاک استاتیکی زردآلو بر روی چهار سطح چوبی، گالوانیزه، شیشه ای و فایبرگلاس و نیروی گسیختگی آن در جهات مختلف بودند . نتایج بررسی خواص فیزیکی نشان می دهد که در زردآلو، قطر میانگین هندسی، درصد کرویت و مساحت رویه به ترتیب 37/09 (میلی متر) ، 90/28 در صد و 4332/59 (میلی مترمربع) بودند. حجم، وزن، چگالی، وزن مخصوص ظاهری، تخلخل و وزن هزار دانه در این میوه به ترتیب مقادیر 28/94 (سانتی متر مکعب )، 29/997 (گرم )، 1037/5 (کیلو گرم بر متر مکعب )، 449/5 (کیلو گرم بر متر مکعب )، 56/66 درصد و 29/99 (کیلو گرم ) را داشتند . ضریب اصطکاک استاتیکی نیز به ترتیب در روی صفحاتی از جنس چوب، آهن گالوانیزه، شیشه و فایبر گلاس، روند کاهشی از خود نشان می داد. در مورد خواص مکانیکی، نتایج حاکی از آن بود که به ترتیب با بار گذاری فشاری در جهات طول، عرض و ضخامت میو ه ی زردآلو، نیروی گسیختگی دارای مقادیر 8/23 ، 6/31 و 5/87 بوده و روند کاهشی از خود نشان می دهد . همچنین نتایج بررسی همبستگی،بین برخی خصوصیات فیزیکی با جرم میوه نشان داد که مساحت رویه میوه و قطر میانگین هندسی بیشترین همبستگی و رابطه را با وزن کلی میوه دارد.

کلیدواژه ها

زردآلو، تبرزه، خصوصیات فیزیکی، پس از برداشت، میوه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.