مدل ارزیابی ریسکهای عمده مدیریت ساخت در پروژه مسکونی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نخبگان عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUPE01_147
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما عارفی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مدیریت و ساخت دانشگاه حکیم سبزواری سبزوار ایران

حسین بخشی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه حکیم سبزواری سبزوار ایران

حسن ساقی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه حکیم سبزواری سبزوار ایران

چکیده

استفاده از یک مدل مناسب زمینه را برای ارزیابی ریسکهای عمده مدیریت ساخت در پروژه مسکونی فراهم میآورد. بدون ارزیابی ریسک ممکن است تصمیمات نامناسبی اتخاذ شود. مدل ارزیابی ریسک یکیاز قسمتهای مهم مدیریت ریسک میباشد. از دلایل نیاز به مدیریت ریسک حفظ مواردی شامل؛ سلامتی و ایمنی کارکنان، آینده شغلی، اعتبار ، وضعیت مالی شرکت یا کارخانه، تجهیزات و محیط زیست میباشد.امروزه مدیریت ریسک پروژه بخش جدانشدنی از مدیریت پروژه و مدیریت ساخت میباشد. مدلهای مدیریت ریسک که در سالهای مختلف ابداع و توسعه یافتند شامل 3 مرحله مشترک شناسایی، تجزیه _تحلیل و واکنش به ریسک بودند. مدل ارزیابی ریسک در واقع مربوط به مرحله تجزیه _ تحلیل ریسک است. در این تحقیق در ابتدا مواردی نظیر ریسک، فرآیند مدیریت ریسک از دیدگاه استاندارد مدیریتپروژه و مدل ارزیابی ریسک معرفی میشود. سپس به یافتن، معرفی و ارائه مدل کاربردی ارزیابی ریسک- های عمده مدیریت ساخت در پروژه مسکونی با استفاده از تحقیق کتابخانهای و میدانی پرداخته میشود.این مدل از نوع مدلهای قطعی است. پارامترهای مورد استفاده در این مدل شامل احتمال وقوع و اثر بر زمان و هزینه پروژه است. این مدل قابلیت انطباق نسبتا خوبی با برخی واقعیتها و محدودیتهای بخشپژوهش میدانی نظیر محدودیت زمان پاسخگویی مخاطب دارد؛ به منظور نشان دادن، نمونه کاربردی به کارگیری روش شناسی مدیریت ریسک و مدل ارزیابی ریسک به انجام مطالعه موردی در رابطه با پروژهساختمانی 3 تا 5 طبقه مسکونی با زیربنای حداکثر 2000 متر مربع در شهر مشهد پرداخته میشود. در این ارزیابی، ریسکهای ازنوع تهدید بررسی میشوند؛ در نهایت در مورد قابلیت اجرای مدل و کاربرد آن اعلام نظر میشود و پیشنهاداتی جهت تسریع فرآیند مدیریت ریسک ارائه میشود.

کلیدواژه ها

استاندارد PMBOK ، تحلیل کیفی ریسک، مدل ارزیابی، مدیریت ساخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.