امکانسنجی معابر شهری برای مسیر دوچرخه سواری در محیط نرم افزار EMME2 مطالعه موردی: شهر تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نخبگان عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUPE01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 942
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد سیدحسینی

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی صنایع، نارمک، تهران

سیدمحمد ابراهیمیان

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، دانشکده تحصیلات تکمیلی، تهران

ایمان عنایتی نوآبادی

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری قائم شهر

چکیده

رشد سریع وسایل نقلیه در ایران و نبود ایمنی لازم برای دوچرخه سواران از یک سو و بی توجهی طراحان شهری و شهرداری های کشور از سوی دیگر، موجب گردید که اهمیت دوچرخه به عنوان یک وسیله نقلیه مردمی روز به روز کاهش یابد .متأسفانه امروزه در ایران دوچرخه جایگاه واقعی خود را به عنوان یک روش مناسب و کارآمد حمل و نقل شهری از دست داده و برای رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیادی وجود دارد . این مشخصه به ویژه در شهر تهران به عنوان یک کلانشهر محسوس تر است . راههای تشویق و ابتکاری برای جذب دوچرخه سواری به اندازه کافی بیان شده است ولی پرداختن بهزیرساخت های دوچرخه سواری با دیدگاه حمل و نقلی و نقش آن در حمل و نقل شهری مقوله ای است که کمترمورد توجه و کار کارشناسی قرار گرفته است . مسیریابی و طراحی یک الگوی شبکه حمل و نقل دوچرخه یکی از اقدامات زیربنایی است کهدر جهت توسعه و گسترش حمل و نقل دوچرخه نسبت به سایر روش های متداول حمل و نقلی است.در این مقاله هدف،مسیریابی شبکه حمل و نقل دوچرخه براساس مجموعه ای از عوامل مؤثر و تعیین کننده در جهت بهبود زیرساختهای دوچرخه سواری است . برخی از این عوامل بصورت کمی و برخی دیگر بصورت کیفی مطرح می شود. جهت اینکه یک حمل ونقل یکپارچه دوچرخه سواری طراحی و پیاده سازی شود، لازم است تمامی معابر مستعد و دارای پتانسیل مسیر دوچرخه مورد ارزیابی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

دوچرخه سواری، نرم افزار EMME2 ، شاخص های امکان سنجی، معابر امکان پذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.