باز شناسی عناصر موجود در باغ های ایرانی و ژاپنی با تاکید بر اصول آیینی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نخبگان عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUPE01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان فتحی

موسسه آموزش عالی شهریار آستارا

میلاد شب رنگ

موسسه آموزش عالی شهریار آستارا

چکیده

در این مقاله تاثیر ادیانی که در سرزمین ایران و ژاپن رواج داشتند را بر معماری به خصوص معماری باغ آنها مورد بررسی قرارمی دهیم و چگونه اقلیم در کنار مذهب که به باغ آرایی این دو کشور شکل می دهد. در همین راستامطالعه مقالات و کتبی که باغ آرایی این دو کشور را مورد بررسی قرار داده است پرداخته ایم. طراحی باغ در هر کشوری طبق آداب و فرهنگ و آیین همان کشور شکل می گیرد البته ناگفته نماند که در این میان عوامل اقلیم تاثیر بسیار زیادی در جهت دادن به این طراحی نقش دارد. این دو کشوری که در این مقاله طراحی باغ آنها را بر اساس آیین آنها مورد بررسی قرار می دهیم دارای فرهنگ غنی از نظر آیینی بودند. پادشاهان ایرانی باغ را نمادقدرت خود می دانستند و آن را به شکل باشکوهی گسترش می دادند و باغ ژاپنی محلی ساکت برای تمرکز راهبانمکتب ذن بود که خود را به خداوند نزدیک کنند. و راهبان ژاپن طبیعت را مقدس می دانستند ودر سدد آن بودند که آن را نزد خود بیاورند. هدف اصلی در پژوهش حاضر بیان مبانی و مفاهیم دینی آیینی متبلور در میراث کنونیباغ های ایران و ژاپن است، در حقیقت پژوهش حاضر به دنبال آن است که با ارائه مستندات و مصادیق مختلف دینی آیینی و عرفانی، بدین مفهوم تاکید نماید که کانسپت اصلی و میراث موجود باغ های ایرانی و ژاپنی ریشه در تفکرات دینی و آیینی مردمان این دو سرزمین دارد.

کلیدواژه ها

باغ ایرانی، باغ ژاپنی، ذن ژاپنی، آیین ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.