بررسی عملکرد اقلیم برمعماری بازارهای قدیمی به منظور دستیابی به ساخت و ساز پایدار مطالعه موردی: بازار علی قلی آقا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نخبگان عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUPE01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سادات هاشمی نسب

مدرس دانشکده فنی دختران اصفهان

فاطمه حامدی

دانشجوی معماری دانشکده فنی دختران اصفهان

سمیه خدابخشی

دانشجوی معماری دانشکده فنی دختران اصفهان

راضیه فروهرزاده

دانشجوی معماری دانشکده فنی دختران اصفهان

چکیده

بازارها از دسته مکانهایی قلمداد میشوندکه بخشی از فعالیتهای انسان در طی شبانه روز در آن صورت میگیرد در واقع چه افرادی که برای فراهم کردن مایحتاج خود به آنجا میروند و چه افرادی که برای معیشت خود در آنها مشغول میباشند لذا باتوجه به شرایطذکر شده ضرورت به طراحی مناسب آن با شرایط اقلیمی هر شهر ضرورت می یابند. هدف از این پژوهش ارزیابی طراحی و عملکرد بازارهای قدیم شهر اصفهان بویژه بازار علی قلی آقا در طی روزهای سال باتوجه به شرایط اقلیمی حاکم بر شهر میباشد بدین منظور از داده های اقلیمی ایستگاه سینوپتیک اصفهان طی دوره ی اماری 1951 تا 2011 و متناسب با این داده ها از روش اولگیاستفاده شده است از سوی دیگر با مراجعه ی حضوری به بازار مذکور برداشت های میدانی صورت گرفته است. نتایج این پژوهش نشان داد که براساس روش اولگی در ماه های ژانویه، فوریه، مارس، نوامبر، دسامبر که شرایط آب و هوایی سرد است استفاده از وسایل گرما زا به حداکثر می رسد. در ماه های اکتبر و آوریل شرایط مطلوب است و از لباس های سبک و راحت به دلیل اینکه دردوره ی آسایش کامل هستند، استفاده میشود. در ماه های می و نوامبر شرایط نسبتا مطلوب است و برای ایجاد آسایش نیازمند بازشوها و پنجره ها هستند. در ماه های ژوئن، جولای، آگوست و سپتامبر که دوره ی گرم اصفهان است نیازمند وسایل سرما زا هستند.

کلیدواژه ها

اقلیم، معماری، ساخت و ساز، بازار، علیقلیآقا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.