بررسی تاثیر اندرکنش شمع و خاک تحت بار دینامیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نخبگان عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUPE01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حیدریان

کارشناس ارشد عمران سازه

چکیده

اثر گروه شمع فاکتور مهمی بر رفتار شمعها و سازههای روی آن تحت بارگذاری لرزهای است. از آنجا که به میزان زیادی این موضوع در پنجاه سال اخیر مورد مطالعه قرار گرفته است، اکثر تحقیقات انجام شدهبر روی تک شمعها بوده است. به دلیل آنکه شمعهای سازههای بلندمرتبه و ساختمانهای بزرگ معمولا شامل تعداد بیشتری شمع و با فاصله نزدیکتر به یکدیگر هستند، اثرات اندرکنش شمع و خاک در حینتحریک لرزهای احتمالا بزرگ هستند. در این تحقیق، از نرمافزار اجزاء محدود برای تحلیلهای اجزاء محدود سیستمهای شمع ساخته شده دررس نرم و تحت تحریک زلزله استفاده میشود. این تحقیق شامل قسمتهای به شرح ذیل میباشد: -1 اعمال نکات مورد نیاز در رابطه با مدلسازی اجزاء محدود لرزهای مانند مدل خاک نرم هیسترزیک با افت سیکلی برای محاسبه لنگرهای خمشی شمع-2 مطالعه پارامتری سیستم شمع خاک سازه برای راهحلهای نیمه ریاضی برای ماکزیمم لنگرهای خمشی - -در گروه شمع تحت بارگذاری لرزهای برای صحت سنجی نتایج نرمافزار اجزاء محدود مورد استفاده، از نتایج آزمایشهای سانتریفیوژ و میز لرزهکه شامل گروه شمعهای 2 در 2 است استفاده میشود. پس از صحت سنجی نتایج، مدلهای بزرگتر اجزاء محدود برای گروه شمعهای 3 در 3 ایجاد شده و تحلیل میشوند تا تاثیر فاصله شمعها و اندازهگروه شمعها مورد مطالعه قرار گیرد. نتایج محاسبه شده نشان میدهند که اثرات اندرکنشی تا 9 برابر قطر شمع بزرگ هستند و همچنین اثرات اندازه گروه شمع کمتر به نظر میآیند.تحلیلهای اجزاء محدود بیشتری برای مطالعه اندازههای مختلف قطر، ضخامت لایه رس نرم، سختی خاک نرم، وزن سازه فوقانی و شتاب ماکزیمم زمینلرزه انجام میشوند.

کلیدواژه ها

اندرکنش شمع و خاک، تحلیل لرزه ای، لنگر خمشی، شبیهسازی اجزاء محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.