امکان سنجی اقتصادی تولید برق از ضایعات نیشکر

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM05_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد فیروزی

فارغ التحصیل مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه رامین،

نصرت ا.. خادم الحسینی

استادیار و مربی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

سید صادق سیدلو

مربی دانشگاه تبریز

افشین مرزبان

استادیار و مربی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

چکیده

استفاده از ضایعات کشاورزی برای تولید انرژی، یکی از گزینه های مناسب برای حل مشکل پایان پذیری و آلودگی های زیست محیطی ناشی از کاربرد سوخت های فسیلی میباشد. با توجه به مسائل اقتصادی و زیست محیطی ناشی از دفع و سوزاندن ضایعات نیشکر، مطالعه ای در واحدهای هفت گانه ی شرکت توسعه ی نیشکر و صنایع جانبی با هدف تعیین ابعاد بهینه ی نیروگاه یا نیروگاه های زیست توده ی متناسب با پتانسیل موجود انجام شد . برای تعیین ظرفیت بهینه ی نیروگاه های موردنیاز، سناریوهای سه گانه ی (سناریوی 1 : یک نیروگاه 400 مگاواتی ، سناریوی 2: دو نیروگاه 300 و 120 مگاواتی، سناریوی 3: دو نیروگاه 120 و یک نیروگاه 180 مگاواتی) طرح ریزی شده، با توجه به هزینه های سرمایه گذاری و تولید و نیز درآمد سالیانه ی حاصل از فروش برق و با استفاده از نرم افزار COMFAR III EXPERT ، بر اساس ارزش فعلی خالص و نرخ بازگشت داخلی تحلیل شدند. نتایج نشان داد، که ظرفیت نیروگاه موردنیاز برای یک واحد 60 مگاوات و برای کل واحدها 400 مگاوات می باشد. نتایج تحلیل اقتصادی نشان داد که هر سه سناریو دارای ارزش حال خالص مثبت و نرخ بازگشت داخلی بالاتر از نرخ بهره می باشند. با این وجود سناریوی 1 دارای بیش ترین ارزش حال خالص و نرخ بازگشت داخلی در بین سناریوها بود.همچنین نتایج تحلیل حساسیت نشان داد که سودمندی اقتصادی، بیش ترین حساسیت را به ترتیب به تغییرات دو عامل قیمت فروش برق تولیدی و هزینه ی سرمایه گذاری کل دارد.

کلیدواژه ها

زیست توده، ضایعات نیشکر، انرژی های تجدید پذیر، ارزش حال خالص، نرخ بازگشت داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.