مقایسه شاخص های شوری خاک ها با استفاده از داده های سنجش از دور (مطالعه موردی : دشت نیشابور ،استان خراسان رضوی)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM05_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا آستارایی

عضو هیات علمی گروه خاکشناسی

سید حسین ثنایی نژاد

عضو هیات علمی مهندسی آب

عاطفه کشاورزی

کارشناس ارشد خاکشناسی

پریسا میرحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی

چکیده

شوری خاک یکی از ویژگی های پویایی خاک و از معضلات خاک های مناطق خشک و نیمه خشک بوده و بخش اعظمی از خاک های ایران جزء این مناطق است . لذا مطالعه دقیق این مناطق با توجه به سطح وسیع آنها و تاثیر زیادشان بر تولید و عملکرد گیاه ضروری است . یکی از مناطق شور در استان خراسان رضوی در طول جغرافیایی 640811 تا 693451 و عرض جغرافیایی 3971158 تا 4013046 برای این مطالعه انتخاب شد . سپس تصویر ماهواره ای سال 2002 تهیه و تصویر ترکیب باندی ، سه شاخص شوری و شاخص پوشش گیاهی برای منطقه مورد مطالعه تهیه شد . در انتها هیستوگرام این چهار شاخص رسم و انحراف معیار آنها با یکدیگر مقایسه شد . از بین سه شاخص شوری شاخص شماره 1 نسبت به دو شاخص دیگر مناسب تر بوده و انحراف معیار کمتری داشت . شاخص پوشش گیاهی نسبت به هر سه شاخص شوری انحراف معیار پایین تری داشت (0،0820)

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.