مقایسه تثبیت لجن فاضلاب به آهک و تثبیت هوازی حرارتی:مطالعه موردی تصفیه خانه فاضلاب نوشهر

مقایسه تثبیت لجن فاضلاب به آهک و تثبیت هوازی حرارتی:مطالعه موردی تصفیه خانه فاضلاب نوشهر
  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE08_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق نیکمنش

محمد صادق نیکمنش دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست آب و فاضلاب _دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن

رحمت الله بیابانی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست آب و فاضلاب

چکیده

هدف پژوهش: در حال حاضر عدم پایش کیفی لجن های خروجی از تصفیه خانه های فاضلاب کشور در اغلب موارد موجب راه یابی آن ها به صورت خام به طبیعت و بروز مشکلات زیست محیطی شده است.هدف اصلی این تحقیق ، مقایسه روشهای تثبیت هوازی و آهکی برای ارزیابی اسفاده مجدد از لجن فاضلاب می باشد. مواد وروش: این تحقیق به مدت6 ماه از دی ماه1394 الی خرداد1395 بر روی لجن های دفعی تصفیه خانه نوشهر انجام شد.نمونه برداری به صورت لحظه ای با پریود ماهانه انجام شد.به منظور مقایسه لجن هضم شده توسط هاضم هوازی و تثبیت آهکی شاخصهای میکروبیFC ،تخم انگل ،PH ،نسبت جامدات فراربه کل جامدات((VS/TS،رنگ و بوی لجن مورد پایش قرار گرفت و با استانداد های زیست محیطیUSEPAدر این خصوص مقایسه شد. یافته ها :نتایج تحقیق نشان می دهد که کلیفرم مدفوعی یک ماه بعدازبارگزاری درهاضم هوازی به(MPN/gr.ds975)، ولی تخم انگل35 روز بعد از بار گزاری(MPN/4gr.ds0)کاهش یافت.لجن های آهک زنی شده بعد از رسیدن به PH بالای12/5 ابتدا کیلفرم مدفوعی بعدازگذشت10روزبه967رسیده و در روز پانزدهم میران این شاخص به صفرگرم جامدات خشک لجن رسیده است.تخم انگل باقی مانده از تثبیت اهکی لجن بعدازدوماه MPN/4gr.ds203می باشد. نتیجه گیری: مقایسه روند تثبیت فاضلاب به روش هوازی و تثبیت با آهک نشان داد که تثبیت آهکی در بهترین شرایط قادر به دستیابی کلاسB مقررات کاهش پاتوژن می باشد.تثبیت هوازی در صورت بهره بردای و راهبری مناسب قادر به تامین کلاسA مقررات کاهش پاتوژن می باشد.

کلیدواژه ها

نوشهر، تثبیت لجن ،تصفیه خانه فاضلاب، دفع و استفاده مجدد از لجن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.