مطالعه استفاده از جاذب گل قرمز فعال سازی شده به روش مکانیکی برای کاهش نیترات در آب های آلوده
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: هشتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE08_228
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1059
نویسندگان
استادیار دانشکده مهندسی عمران،آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی تهران
کارشناس ارشد مهندسی عمران- آب و فاضلاب، دانشگاه شهید بهشتیتهران
دانشیاردانشکده مهندسی متالورژی و مواد، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران
چکیده
ترکیبات نیتراته یکی از عوامل بسیار مهم در ایجاد بیماری ها از جمله سرطان و تشکیل ترکیبات خطرناک نیتروزآمین می باشند. از جمله جاذب های به کار رفته برای کاهش نیترات از محیط های آبی، گل قرمز(پسماند صنعتی تولید آلومینا از سنگ معدن بوکسیت در فرآید بایر) می-باشد. استفاده از گل قرمز به عنوان یک جاذب ارزان قیمت و کارا برای کاهش نیترات از منابع آبی، از توجیه پذیری بالایی برخوردار خواهد بود، چرا که ضمن حفظ سرمایه ها، ذخایر و منابع معدنی کشور، به حل یک مشکل زیست محیطی نیز کمک می کند.در این پژوهش کاهش نیترات در محیط های آبی به وسیله گل قرمز فعال شده به روش مکانیکی به وسیله آسیاکاری پرانرژی مطالعه شد. آزمایش ها در مقیاس آزمایشگاهی و با بررسی پارامترهای مؤثر در حذف شامل) pH 5/5 تا 5/8)، زمان ماند ( 5 تا 100 دقیقه)، غلظت اولیه نیترات (50 تا 200 میلی گرم بر لیتر)، میزان دوز جاذب (25/0 تا 2 گرم بر لیتر) و دما بین 25 تا 45 درجه سلسیوس انجام گردید. شرایط بهینه به دست آمده برای جذب سطحی نیترات زمان ماند برابر 30 دقیقه، pH برابر 5/6، میزان دوز جاذب 5/1 گرم بر لیتر، غلظت ورودی نیترات 100 میلی گرم بر لیتر و دمای اتاق 25 درجه سلسیوس، بیشینه حذف نیترات 58 درصد به دست آمده است. مطالعات نشان داد که فرآیند جذب نیترات بر روی گل قرمز فعال شده ی مکانیکی از ایزوترم لانگمویر پیروی کرده و شاخص ضریب همبستگی966/0 می باشد.کلیدواژه ها
کاهش نیترات، جذب سطحی، گل قرمز فعال شده ی مکانیکیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.