روشهای برداشت چغندر قند و میزان انرژی مورد نیاز

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM05_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین محمدی مزرعه

عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طب

نظر زاده اوغاز

چکیده

چغندرقند از محصولات زراعی مهم کشور بوده و سطح زیرکشت آن حدود 178 هزار هکتار برآورد شده است . استان های خراسان و آذربایجان غربی به ترتیب با 36/28 و 16/62 درصد سطح زیرکشت چغندرقند کشور رتبه های اول و دوم کشور را دارند و از تولید چغندرقند کل کشور به میزان 5/93 میلیون تن برآورد شده است ، این دو استان به ترتیب با 36/54 و 21/52 درصد کل تولید چغندرقند به ترتیب در رتبه های اول و دوم کشوری قرار دارند . انرژی مورد نیاز برای برداشت چغندر قند از منابع مختلف تأمین می شود . موتور و کارگر از منابع عمده تأمین کننده انرژی مورد نیاز برای برداشت چغندرقند در ایران محسوب می شوند . سهم توان موتوری در تأمین انرژی مورد نیاز برداشت چغندرقند همواره افزایش و در مقابل سهم کارگر کاهش داشته است . این تحقیق به منظور شناخت دقیق روشهای مختلف برداشت چغندر قند و تعیین میزان و منابع انرژی مورد نیاز در برداشت چغندر قند و تعیین سهم هر یک از منابع تأمین کننده انرژی مورد نیاز در برداشت چغندر قند به اجرا در آمد . این مطالعه در سطح مزارع چغندرقند استان های خراسان رضوی، آذربایجان غربی و قزوین در سال زراعی 86-1385 انجام گرفت . نتایج حاکی است که روشهای عمده برداشت چغندرقند در سه استان مورد مطالعه عبارت از روش های سنتی، مکانیزه و برداشت با کمباین هستند . روش سنتی شامل سه مرحله، شل کردن خاک با تراکتور، درآوردن، سرزنی، دپو، و بارگیری چغندرقند توسط کارگر بوده و متوسط انرژی مورد نیاز در این روش 565 مگاژول در هکتار (به ترتیب در هر مرحله 341 ، 205 و 19 مگاژول در هکتار ) میباشد. روش برداشت مکانیزه چغندرقند شامل سه مرحله سرزنی توسط تاپر، درآوردن و ردیف کردن توسط ریک چغندرقند و بارگیری توسط بارکن پشت تراکتوری بود . در این روش تمام مراحل توسط تراکتور انجام و متوسط انرژی مورد نیاز 1268 مگاژول در هکتار (به ترتیب در هر مرحله 386 ، 541 و 341 مگاژول در هکتار) می باشد . برداشت توسط کمباین شامل یک مرحله بوده و در این روش چغن در قند برداشت شده، در مخزن کمباین جمع می گردد . میزان انرژی مورد نیاز این روش 1577 مگاژول در هکتار است . همچنین نتایج نشان داد که در بین میزان انرژی مورد نیاز برای، عملکرد محصول، نوع خاک و تناسب ماشین و زمین همبستگی وجود دارد.

کلیدواژه ها

مکانیزاسیون، برداشت چغندرقند، انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.