چگونگی بهره وری معمار از عناصر اربعه در بناهای معماری سنتی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MEMARI03_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 632
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کبیری سامانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هرند

حمیده بابایی

کارشناسی ارشد معماری

روناک اردلانی

کارشناسی ارشد شهرسازی

چکیده

هر بستری و مکانی از عالم طبیعت می تواند قرارگاه بنایی باشد و به عبارتی هر زمینی، بسیتر برای ایجاد معماری است بی شک یکی از عواملی که در به وجود آمدن بناهای معماری حاوی ارزش مهمی را ایفا می کند امکانات بسترهای طبیعی است از انجایی که طبیعت قوه مدیره ی عالم طبیعت و ماده آخرین مرتبه وجوداست که از عالم طبیت نیز به واسطه ماده ظهور عینی می یابد و معمار بناها را با استفاده از ماده که در عال طبیت وجود عینی دارد به منصه ظهور می رساند و موجودات عالم از عناصر اربعه، چهار عنصر آب و باد و خاک و آتش نور ترکیب یافته اند لذا بیان رابطه و نقش هرکدام در طبیعت حائز اهمیت خواهد بود. این پژوهش جهت چگونگی بهره وری معمار از عناصر اربعه در کالبد و فضاهای بناهای سنتی مورد بررسی قرار گرفته است نتایج حاکی از آن است که معمار باتوجه به فایده وجودی عناصر اربعه و ظهور کمی و کیفی عناصر در اشکال آب و نور و باد و خاک به ذهنیت خود عینیت می بخشد و به فضاهای معماری سنتی کیفیات بی دلیل می بخشد و بدین نحو رابطه و نسبتی بین بناها و عالم طبیعت برقرار می کند.

کلیدواژه ها

بهره وری، معمار، طبیعت، عناصر اربعه، معماری سنتی، رابطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.