طراحی مسکن سازگار برای زندگی افراد کوتاهقامت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MEMARI03_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا تقی زاده کجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد نطنز ، دانشگاه آزاد اسلامی، نطنز، ایران

محمد شیخ بهائی

عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر

حسن ضیافت

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد نطنز، دانشگاه آزاد اسلامی، نطنز، ایران

چکیده

نژاد انسان از افرادی با همه رنگ، شکل و اندازه تشکیلشده است. این تنوع، هرچند زیبا، ولی یک چالش اساسی برای طراحان ارگونومیک است که به دنبال مطابقت باقابلیتها و محدودیتهای کاربران نسبت به محیط خود، هستند. فضای فیزیکی و توانایی بیومکانیکی دو پارامتر اصلی در طراحی توسط ویژگیهای اندازه بدن بر قابلیتهای استفاده راحتی و بهرهوری طراحی تأثیر دارند. هدف این پژوهش تعریف افراد کوتاهقامت و تعیین راهکارهای طراحی مسکن سازگار برای افراد کوتاهقامت و در اینجا یک سؤال پیش میآید تعیین راهکارهای طراحی مسکن سازگار برای افراد کوتاهقامت امکانپذیر هست؟ مبانی فلسفه تحقیق از جنبه هستی شناختی اثباتگرایی هست در این دیدگاه نسبت میان پژوهشگر و موضوع پژوهش از جنبه هستی شناختی نسبتاً مستقیم نیست؛ یعنی وجود قابل پژوهش و پژوهشگر به هم ربطی ندارد. ازلحاظ حیث وجود پژوهشگر و موضوع موردپژوهش مستقل از یکدیگرند. نتیجه پژوهش تأثیر و ارتباطی به پژوهشگر ندارد و روش تحقیق بهصورت کمی است. در نوشته تلاش شده است تا بتوان نیازهای کوتاهقامتان را در حیطه معماری راهحلی پیدا کرد تا این افراد بتوانند راحت کارهای روزمره خود را انجام دهند؛ که در ادامه راهکارهای مختلفی گفته میشود. در پایان به یک روش طراحی سازگار برای افراد کوتاهقامت میرسیم . بررسی کلیه مباحث طراحی مسکن سازگار برای کوتاهقامتان با توجه به مطالعات بهدستآمده تهیهشده است و پیشروی سیر کلی این پژوهش در جهت تأیید محتوایی فرضیه است . چراکه در حالت کلی آنچه مهم است، لزوم ایجاد محیطی سازگار در طراحی فضای زندگی کوتاهقامتان و به حداقل رساندن دامنه تغییرات محیط میباشد که اینباعث افزایش روحیه و ارتقا تعاملات اجتماعی آن میشود.

کلیدواژه ها

کوتاهقامتان ، مناسبسازی مسکن ، مسکن سازگار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.