بررسی معماری برگرفته از ساختار جانوران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MEMARI03_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا تعلیمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه آزاد لاهیجان ، ایران

مهدی جوادی شلمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد،دانشکده هنر و معماری ، دانشگاه آزاد لاهیجان ، ایران

جعفر یوسف پور

استادیار،دانشکده هنر و معماری،دانشگاه آزاد لاهیجان ، ایران

چکیده

اگر نگاهی گذرا به معماری در طول تاریخ بشر بیندازیم ارتباط تنگاتنگ طبیعت جاندار و بی جان و معماری را خواهیم دید . زیرا معماری با الهام از طبیعت سعی در هرچه بیشتر پایدار نمودن خود کرده و این ارتباط در طول صده های متعدد به گونه های متفاوتی نمود خود را در معماری نشان داده است که از جمله می توان به تقلید موجودات زنده و یا نحوه همزیستی موجودات با طبیعت اشاره نمود. انسان نیز از زمان های بسیار دور به تحلیل و شناخت آناتومی و مورفولوژی حیوانات به منظور بکارگیری اصول ساختاری آن در ساخت وسائل و ماشین آلات و حتی در بناها پرداخته است . استفاده از ساختارهای فرمی حیوانات در معماری معاصر ، شیوه ای متداول و با سابقه ، خواه به منظور دادن وجه سمبولیک به طرح یا دست یافتن به راه حل های کاربردی و یا صرفاً به دلیل مسائل زیبا شناختی بوده است. هدف اصلی این مقاله بررسی معماری برگرفته از ساختار جانوران در ساخت و ساز با الهام از چهار ویژگی جانوران یعنی ساختار آناتومیک حیوانات ، سازه های ساختمان حیوانات ، سازه های ساختمان اجتماعات حیوانی و سازه های موقت حیوانات می باشد. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که رابطه بین بیولوژی و معماری یک رابطه دیرینه است و حکایت از عجایب بی نظیر دنیای حیوانات دارد بطوریکه مانیز در دنیایانسانی خود با آن روبرو هستیم. مانند قو که هر شب محل خواب خود را مرتب می کند یا پرستو ها که دارای اقامتگاه دومی هستند تا زمستان را در آن سپری کنند

کلیدواژه ها

طبیعت ، معماری ، بیونیک ، تکنولوژی ،بیولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.