بررسی نقش شاخص های اقتصادی در تشدید نابرابری های منطقه ای در استان همدان بااستفاده از روش ترکیب سهم و ضریب مکانی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
- کد COI اختصاصی: MEMARI03_104
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 816
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی منطقه ای دانشگاه گیلان
استادیار گروه شهرسازی، دانشگاه گیلان
چکیده
امروزه رشد نامتوازن، به یکی از مباحث بسیار مهم، نزد اقتصاد دانان منطقه ای تبدیل شده است. شناسایی و محاسبه اختلافاj منطقه ای در جهت توسعه و برنامه ریزی منطقه ای و به تبع آن توسهه ملی امریست که در ابتدای کار برنامه ریزی لزوم آن احساس می شود. نابرابری در توزیع و ایجاد امکانات و تسهیلات ، می تواند توسهه و رشد اقتصادی نامتوازن را سبب شده و باعث به وهود آمدن تهدادی مراکز رشد گردد. در حالیکه نواحی دیگر محروم مانده اند و این خود باعث پیامد های منفی دیگر می گردد. هدف از این پژوهش بررسی نقش شاخص های اقتصادی در تشدید نابرابری های منطقه ای در استان همدان می باشد. جامعه آماری شامل، 9 شهرستان استان همدان می باشد. روش تحقیق توصیفی تحلیل است. برای گردآوری اطلاعات و داده ها از روش کتابخانه ای اسنادی و برای - - تجزیه و تحلیل داده ها از روش ضریب مکانی و ترکیب سهم استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر آن است که بخش کشاورزی شهرستان های کبودرآهنگ، بهار، ملایر، همدان و اسدآباد دارای عملکرد مناسب است ولی در بخش خدمات فقط دو شهرستان همدان و کبودرآهنگ دارای عملکرد مناسب می باشند و همچنین در بخش صنهت و مهدن نیز شهرستان های نهاوند، رزن، تویسرکان، ملایر و همدان دارای عملکرد نسبتا مناسبی هستند. همچنین وضعیتاشتغال استان همدان نامطلوب تر از سطح کشور است و بیشترین تهداد شغل را در استان بخش خدما ایجاد کرده است. ارتقا اقتصادی پایدار شهرستان هایمحروم با بهره گیری از پتانسیل های آنها و تقویت زراعی و باغداری تجاری استان به عنوان فاهالیت های محوری محرک توسعه از مهمترین اقدامات در جهتکاهش نابرابری های اقتصادی و به تبع آن کاهش نابرابری های منطقه ای می باشدکلیدواژه ها
نابرابری اقتصادی، نابرابری منطقه ای، ترکیب سهم، ضریب مکانی، استان همدانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.