بازنگری بر مفاهیم کیفی فضا با ورود طراحی پارامتریکبه عرصههای طراحی داخلی معماری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MEMARI03_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا تقی زاده کجانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد نطنز ، دانشگاه آزاد اسلامی، نطنز، ایران

محمد شیخ بهائی

عضو هیئتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر

حسن ضیافت

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد نطنز، دانشگاه آزاد اسلامی، نطنز، ایران

چکیده

در جهان معاصر که تحولات گسترده فناوری، ابعاد مختلف زندگی بشر را درنوردیده، محیط زندگی باید معلول علم و فناوری عصر حاضر، دیدگاه انسان از خود و محیط خویش و مطابق با شرایط امروز، بازتابش ارزشهای گذشته باشد که بهرهگیری از فرمهای پارامتریک و آفرینش سیالیت مؤثر در فضاهای داخلی، در تضاد با ساختار رایج معماری داخلی، تجربه جدیدی را برای انسان به ارمغان آورده است، در این پژوهش سعی شده تأثیر بهرهگیری از فناوری دیجیتال، منحصراً پارامتریک در بازنگری مفاهیم کیفی فضا با ورود طراحی پارامتریک به عرصه طراحی داخلی معماری را به روش کیفی بررسی گردد، هدف این پژوهش بررسی مفاهیم کیفی فضا پس از ورود طراحی پارامتریک به طراحی داخلی و در اینجا یک سؤال پیش میآید که چگونه طراحی پارامتریک در معماری داخلی تأثیر میگذارد؟ مبانی فلسفه تحقیق از جنبه هستی شناختی اثباتگرایی هستدر این دیدگاه نسبت میان پژوهشگر و موضوع پژوهش از جنبه هستی شناختی نسبتاً مستقیم نیست؛ یعنی وجود قابل پژوهش و پژوهشگر به هم ربطی ندارد. ازلحاظ حیث وجود پژوهشگر و موضوع موردپژوهش مستقل از یکدیگرند. نتیجه پژوهش تأثیر و ارتباطی به پژوهشگر ندارد و روش تحقیق بهصورت کیفی است. در نوشته تلاش شده تا بهصورت کلی درباره طراحی داخلی و پارامتریک توضیح دادهشده سپس به مؤلفههای تأثیرگذار در طراحی داخلی پی برده و سپس هر بخش آن را با توجه به طراحی پارامتریک تجزیهوتحلیل میکنیم؛ و در آخر میتوان به این پی برد طراحی داخلی با روش پارامتریک میتواند تأثیرگذار باشد

کلیدواژه ها

طراحی پارامتریک، کیفیت فضا، طراحی داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.