معماری برون مرزی و همنشینی دو فرهنگ ( با نگاه ویژه به هویت معماری ایرانیدر طراحی سفارتخانه ها)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
- کد COI اختصاصی: MEMARI03_102
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 975
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز، اصفهان، ایران
دکتری معماری، مربی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران
چکیده
معماری برونمرزی به معنای معماری بناهای خارج از مرزهای هر کشور است که از نمونههای آن میتوان به بنای سفارتخانه ها، کنسولگریها و غرفههای هر کشور در نمایشگاههای جهانی، مقبره شخصیتهای علمی، فرهنگی و هنری مدفون در خارج از مرزهای آن کشور، اشاره کرد. بنای سفارت خانهها نشاندهنده هویت یک ملتاند و از آنجایی که این ساختمان حکم میهمانی را داردکه گام در سرزمین میزبان میگذارد، این بنا باید بگونهای ظاهر شود که هم جلوههایی از سرزمین مبداء را داشته باشد و هم با بستر کشور مقصدهماهنگ باشد (ریشه در مبدأ دید/ نگاه به مقصد) در این پژوهش اهدافی همچون بررسی میزان تاثیرپذیری/تاثیرگذاری هنر، فرهنگ - و هویت معماری دو ملت بر یکدیگر بالاخص تاثیر هویت و فرهنگ معماری ایرانی در همنشینی با فرهنگ کشوری دیگر و وجه اشتراک آنها در جهت طراحی معماری برونمرزی (سفارتخانهها) مد نظر بوده. در همین راستا و به منظور ایجاد مکانی که بتواند پاسخگوی نیازهای هر دو ملت باشد، جایی که نه صرفا مسائل سیاسی بلکه تمام مسائل فرهنگی مربوط به هر دو ملت مطرح شود و به نوعیمعماری آن اینجایی و در عین حال آنجایی باشد پژوهش فوق شکل گرفته است. همچنین روش تحقیق توصیفی تحلیلی در جهت رسیدن به اهداف تحقیق انتخاب شده است و روند پژوهش در این تحقیق بصورت پرسش های آغازین ، معانی ، چارچوب نظری ، سپس تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش در پی تحقیق کتابخانه ای میباشد.در این پژوهش ابتدا هویت و ارتباطش با معماری ایرانی و سفارتخانهها مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت چالشهای موجود در طراحی معماری برونمرزی معرفی شده است. که نتایج حاصل از این بررسی ایجاد راهکار طراحی مکانی مناسب برای خاطرهسازی، رفع نسیان و در جهت گفتگو ومبادلات نظری و عملی میان دو ملت به گونهای که علاوهبر توجه به کاربری و عملکردش به هویت و فرهنگ هر دو ملت اشاره داشته باشد، تامین شده است.کلیدواژه ها
معماری برون مرزی ، سفارت خانه، معماری ایرانی، هویت معماریمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.