بررسی تطبیقی نقوش کاشیکاریمسجدشیخ لطف الله با فرش اصفهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MEMARI03_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 889
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره دوازده امامی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین شهر استان اصفهان

چکیده

یکی از ویژگی های بارز هنر اسلامی به ویژه کاشیکاری و فرشبافی تزیینات آنهاست که دارای اهمیت ویژه ای می باشند. اغلب این هنرها در دوره های مختلف هریک بر دیگری تاثیرگذار بوده و این تاثیرات در نمونه های هنری کاملا مشهود می باشد هنر کاشیکاری از آرایه های ارزشمند وابسته به معماری است که از دیرباز زینت بخش بسیاری از بناها در قبل و بعد از اسلام بوده است معماری مساجد شهر اصفهان به خصوص مسجد شیخ لطف الله از نظر طرح و اجرا و نماسازی از ویژگی های بدیعی برخوردار است استفاه از هنرهای به معماری بالخص هنر کاشیکاری این مسجد بسیار حایز اهمیت است با مشاهده نقوش کاشکاری و فرشبافی شهر اصفهان میتوان به عینه دید که نقوش آنها دارای اشتراکانی در شکل و تاحدودی در رنگ است. در این مقاله چگونگی ظهور طرحها و نقوش تزیینی مسجد شیخ لطف الله بر یکی از مهمترین صنایع دستی اصفهان یعنی فرش اصفهان و تاثیر ان دو بر یکدیگر مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

مسجد شیخ لطف الله، فرش اصفهان، طرح و نقش مقایسه تطبیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.