بررسی نظریه های روانکاوی و شناختی روانشناختی محیط در طراحی معماری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MEMARI03_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1825
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه ابطحی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز

چکیده

به موازات تحولات آموزشی معماران مدرن با تبعیت از شعارهایی چون فرم از عملکرد پیروی می کند و ماشین برای زندگی اهدافی رادنبال می کردند که عمده آنها اسکان جمعیتها انبوه در زمان کوتاه و تدوین الگوهای جدید سازمانهای اجتماعی و فضاهای کالبدی مورد نیاز آنها بود. هر کدام از این دیدگاه ها نقدهایی را در پی داشت که در شکل گیری علم روانشناسی محیط موثر واقع شدند. مرحله اول نقد معماری مدرن در دهه 40 توسط تیم تن ابراز شد. این گروه بی هویتی بازسازی کشورهای اروپایی را بهانه ی مناسبی برای نقد خود یافتند. مرحله دوم نقدها با انتقاد از پروژه های مسکونی در مقیاس بزرگ شکل گرفت از جمله ایبن انتقادها اثر محیط انسان ساخت بر رفتا ر انسان، نداشتن ارتباط معمارانه با دنیای واقعی واستفاه از الگوهای انتزاعی بدون در نظر گرفتن مردم بود. مرحله سوم نقد، تلاشی بود برای شناخت نایزهای انسان که منجر به توین رشته جدید بر مبنای مطالعات رفتار انسان شد .در این رشته با توجه به رویکردهای روانکاوی و شناختی محیط به بررسی نیازهای جامعه کاربران معماری مدرن و طراحی منطبق بر نیازها پردخته میش ود. در این پژوهش ضمن معرفی پیشینه تشکیل نظریه های معماری به بررسی نظریه های رواکاوی و شناختی و اصول روانشناسی محیط و طراحی منطبق بر نیازها پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

روانکاوی، شناختی، روانشناسی محیط، طراحی معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.