طراحی ، ساخت وارزیابی ماشین قابل حمل جهت جمع آوری نیوماتیک سوسک کلرادو در مزارع سیب زمینی
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM05_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1138
نویسندگان
اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
چکیده
سوسک برگخوار سیب زمینی (سوسک کلرادو) یکی از مهمترین آفات غیر بومی سیب زمینی است که از بدو ورود در غیاب دشمنان طبیعی بومی خود ، مشکلات جدی را در منطقه به وجود آورده است . لذا ، در راستای تدوین راهبرد مناسب کنترلی در قالب مدیریت تلفیقی آفات ، شناسایی نقش آن دسته از روشهای کنترلی که موجب کاهش مصرف حشره کش های شیمیایی بوده باشند ، از اهمیت ویژه ای برخوردار است . این تحقیق در جهت جمع آوری حشرات کامل و لاروهای سوسک کلرادو از سطح مزرعه به صورت مکانیکی با استفاده از جریان هوا در سیستم های نیوماتیک انجام گرفت . کوچک بودن قطعات زمین زارعی در منطقه و استفاده از روشهای سنتی در کاشت و آبیاری محصول ، باعث گردیده تا ادوات نتوماتیک تراکتوری و غیر تراکتوری موجود ، به دلیل امکان آسیب رسانی چرخ های حامل به بوته های سیب زمینی به هنگام تردد و حرکت غیر یکنواخت در مزرعه ، کارایی لازم را نداشته باشند . بنابراین در این تحقیق ماشینی سبک وزن که قابل حمل توسط کاربر باشد ، طراحی و ساخته شد . ماشین مزبور دارای یک واحد دمنده هوا جهت جدا کردن آفت از بوته و یک واحد جمع آوری کننده آفات جدا شده از بوته در مقابل واحد دمنده است که به هنگام کار ، دو واحد مزبور در طرفین بوته های سیب زمینی قرار می گیرند . جریان هوا ، توسط پمپ های سانتریفوژ سمپاش پشتی ذره ساز تامین گردید . برای ارزیابی کارایی ماشین ، از طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی با دو تیمار سرعت هوای 35 و 45 متر بر ثانیه در چهار تکرار استفاده گردید و در هر آزمایش ، تعداد سوسک های جدا شده از بوته و تعداد شکار شده توسط ماشین برآورد گردید نتایج حاصل نشان داد که سرعت هوای 45 متر بر ثانیه تاثیر بیشتری در جداسازی آفات از روی بوته و جمع آوری آنها توسط ماشین به ترتیب به میزان 44% و 21/2% در یک بار عبور از مقابل بوته های سیب زمینی داشته است .کلیدواژه ها
طراحی و ساخت ، کنترل مکانیکی ، سوسک کلرادو ، سیب زمینیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.