اقلیم و تاثیر آن در ساخت مجتمع های مسکونی در شهرستان الیگودرز (اقلیم سرد)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: DCEAEM03_125
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1115
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحدخمین،خمین،ایران
عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود،دورود،ایران
چکیده
به طور تقریب حدود / از سرزمین ایران را ارتفاعات و قله های بلند تشکیل می دهند که دارای آب و هوای سرد کوهستانی می باشند. مسکن به عنوان انسانی ترین موضوع معماری، بازگو کننده شرایط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و طبیعی حاکم بر جامعه در دوره مربوط به خود است. طی سالهای اخیر با توجه به رشد انبوه جمعیت و مشکلات کمبود مسکن، در طراحی خانه، بیشتر جنبه های اقتصادی مطرح است. مسکن امروزی برگرفته از الگوهای غربی و بدون رعایت مسائل منطقه ای و اقلیمی می باشد که نتیجه آن تبدیل خانه ها به خوابگاه و نداشتن آسایش و احساس بی هویتی است. بنابراین برداشتن گامیدر جهت کاهش مصرف انرژی در این قسمت که منوط به بهینه سازی راندمان حرارتی ساختمانها است میتواند منجر به صرفه جویی عظیمی در منابع محدود طبیعی باشد.در این مقاله روشهایی بسیار ارزان و اجرایی برای بهره بردن از شرایط اقلیمی در جهت تامین آسایش و همساز کردن معماری و اقلیم در داخل فضای زندگی معرفی شود. لذا با توجه به اهمیت این موضوع لازم است در طراحی مجنمع های مسکونی در اقلیم سرد و کوهستانی به موضوع اقلیم و همساز کردن معماری و اقلیم از طریق کاهش سطح نسبت به حجم خارجی،جهت گیری مناسب، فرم مناسب با اقلیم و محیط، استفاده از استراتژی های غیرفعال خورشیدی، استفاده از مصالح با ظرفیت حرارتی بالا و رنگ تیره و همچنین رعایت فاصله مناسب بین بلوک های مسکونی جهت جلوگیری از سایه اندازی استفاده کرد و مهمترین اصل، استفاده از آتریوم در ضلع جنوبی می باشد که در زمستان منبح انرژی و در تابستان مانند کولر )سامانه ترموسیفون(عمل می کند امید است این موارد در طراحی مجتمع های مسکونی این اقلیم مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
معماری،پایداری، همساز با اقلیم، مسکن، مصرف انرژی، اقلیم سردمقالات مرتبط جدید
- سرزندگی شهری: نوآوری در کاربرد روانشناسی رنگ– مطالعه موردی خیابان زریسف کرمان
- نقش مرکز محله در احیای هویت مکانی با تاکید بر مولفه های معماری بومی
- استراتژیهای سازگاری معماری با تغییر اقلیم
- بررسی ارتباط طراحی مدولار مسکن و انواع قالب بندی
- تحلیل انواع روشهای درونیابی با استفاده از داده های پهپادی (مطالعه موردی: بندهای آبخیزداری استان چهارمحالوبختیاری)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.