طراحی مسکن با استفاده از معماری همساز با اقلیم (اقلیم سرد و کوهستانی)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM03_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 877
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدرضا موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحدخمین،خمین،ایران

مهدی شریفی

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود،دورود،ایران

چکیده

یکی از پایه های شکل گیری معماری ایرانی ،اقلیم می باشد. که بر این اساس معماری مناطق کویری ،گرم ،مرطوب ،سردیت و ساختار خود را می یافت و بر کالبد آنها معنا می بخشید. مسکن به عنوان مهمترین دغدغه بشر همواره مورد توجه و افزایش بهروری بوده است لذا توجه به اقلیم در طراحی معماری اقلیم سرد و کوهستانی می تواند به بهتر شدن فضای مسکن و صرفه جویی در مصرف انرژی کمک نماید، زیرا بخش اعظمی از مصارف سوخت در بخش مسکن می باشد. در اقلیم سرد و کوهستانی ک عمده ماهای سال به وسایل گرمایشی نیاز می باشد همساز کردن طراحی با اقلیم از راه، استفاده از پلان های متراکم و فشرده ، به حداقل رساندن سطح خارجی در برابر حجم مورد پوشش ، استفاده از مصالحی با ظرفیت و عایق حرارتی خوب و رنگ تیره ،بهره گیری مناسب از نور جبهه جنوب، انتخاب بام های مسطح و نگهداری برف بر روی بام ها به عنوان عایق حرارتی و همچنین استفا از روش های فعال و غیرفعال خورشیدی می تواند در صرفه جویی مصرف انرژی و همساز کردن معماری و اقلیم این منطقه موثر واقع شود. در این پژوهش با بررسی معماری پایدار و شاخصه ها در اقلیم سرد و کوهستانی و شناخت نیازها و الزامات جهت کاهش مصرف انرژی و بهبود الگوی مسکن بررسی شده و به ارائه این اصول می پردازیم.

کلیدواژه ها

معماری،پایداری، همساز با اقلیم، مسکن، مصرف انرژی، اقلیم سرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.