کاربرد نانوتکنولوژی در صنعت ساختمان (بتن)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM03_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین مجاوریان

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

مائده حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

چکیده

جهان امروز بر خلاف دنیای دیروز که تمام توجه اش به صنایعی چون نفت و انرژی بود ، به سمت فن آوری اطلاعات، مواد جدید، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و الکترونیک گرایش پیدا کرده است. با توجه به اینکه عمر صنایعی چون نفت روزی به پایان می رسد سرمایه گذاری در بخش علم و فناوری توجیه قانع کننده ای پیدا می کند. امروزه نانوتکنولوژی و درک قابلیت های عظیم این فناوری متحول کننده، موجب سازماندهی و تدوین برنامه های ملی فراوانی در بسیاری از کشورهای جهان شده است. تدوین این برنامه ها عمدتاٌ به منظور بهره گیری هر چه بیشتر از قابلیت های نانوتکنولوژی و عقب نماندن کشورها از مسیر تحولات سریع و دستاوردهای رو به رشد این فناوری صورت پذیرفته است نانوتکنولوژی نوید بخش پیشرفت های چشمگیری در زمینه های مختلف علمی شده است. این علم با کنترل مواد در مقیاس مولکولی، گشایش اسرار طبیعت در تمام عرصه ها از مهندسی تا پزشکی را نوید می دهد امکان تهیه مصالح مناسب و با ویژگی های مورد نظر در بخش های مختلف ساختمان نقش بسزائی خواهد داشت. در بخش مواد و مصالح ساختمانی و تاسیسات ساختمانی می توان به عمر زیاد، ضربه پذیری زیاد، شکنندگی کم، تغییر شکل های ناچیز، اشاره نمود. فعالیتهای تحقیقاتی اخیر در زمینه نانو تکنولوژی در بتن شامل: بررسی ذاتی هیدراسیون در سیمان، تاثیر اضافه کردن نانو سیلیکا به بتن، اضافه کردن نانو ذرات به سیمان، بتن و پوشش های سیمانی و مشاهده تاثیرات آنهابر رفتار و مشخصات ایجاد شده است. مقاله حاضر با هدف بررسی کاربرد نانوتکنولوژی در صنعت ساختمان (بتن) می باشد. روش به کار گرفته شده در این تحقیق توصیفی – تحلیلی بوده بر اساس زمان گردآوری اطلاعات از نوع تحقیقات مقطعی است. روش جمع آور اطلاعات از نوع کتابخانه ای و سایت های اینترنتی صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

نانوتکنولوژی، فناوری های نو، صنعت ساختمان، مصالح نوین، بتن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.