بررسی احتمال اندیشانه سازه چ.د.آ. مجهز به میراگر جرمی در محدودهی رفتار الاستیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM03_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول اسکندری

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود

رضا دربانیان

دانشجو دکترا مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شاهرود

احسان خجسته فر

استادیار گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه ولیعصر)عج(رفسنجان

چکیده

میراگر جرمی تنظیم شونده از سیستم های کنترل غیرفعال است که پارامترهای آن، بر اساس مشخصه های دینامیکی اولیه سازه تعیین میشوند و همواره ثابت می مانند. حساسیت این پارامترها به مشخصه های دینامیکی سازه، از چالشهای اصلی استفاده از این سیستم اتلاف انرژی میباشد. این در حالی است که وجود عدم قطعیت (ذاتی و شناختی) در هر یک از مراحا تحایل و ارزیابی رفتار لرزهای سازه موجب اختلال در عملکرد مطلوب میراگر جرمی و حتی تشدید در پاسخهای سازه را سبب شود. این تلقیق، در چارچوب مطالعه رفتار الاستیک و ارزیابی عملکرد لرزهای سازه های فولادی مجهز به میراگار جرمای نسابت باه عادم قطعیتهاای جرم، میرایی و سختی در سه تیپ ساختمان برشی 3 ، 6 و 10 طبقه صورت پذیرفته و طی آن، از تللی دینامیکی خطی در حوزهیاحتمال اندیشانه استفاده شده است. به این منظور، با استفاده از روش شبیهسازی مونت کارلو، اثار ساه عادم قطعیات فاور در رفتاارسازهها انجام شد. شبیهسازی هر کمیت با سه نوع تابع چگالی احتمال مختلف و هر کدام با سه مقدار متفااوت راریب پراکنادگیانجام پذیرفت. تللی ها با استفاده از نرم افزار متلب صورت گرفت و نتایج حاص از حوزه احتمال اندیشاانه باا روش تعینای ماوردمقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که احتمال فراگذشت بیشینه جابهجایی طبقات در ساه ساازه ماورد بررسای در حادود 50 %، در حوزه احتمال اندیشانه نسبت به حالت تعینی است. نتایج نشان میدهد که بروز اختلال در جرم و میرایی سازه نسبت به دو پارامتر دیگر، اثر بیشتری در پاسخ سازه مجهز به میراگر جرمی خواهد داشت

کلیدواژه ها

تحلیل احتمال اندیشانه، عدم قطعیت ذاتی و شناختی، رفتار الاستیک، شبیه سازی مونت کارلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.