نظری بر جذب فلزات سنگین آرسنیک، سرب و جیوه توسط اندام های گیاهان از طریق گیاه پالایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF02_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه اسفندیاری

نویسنده مسئول- دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رضا تمرتاش

عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

در میان آلاینده های زیست محیطی فلزات سنگین از مهمترین منابع آلودگی بشمار می آیند. اگرچه برای پاک کردن محیط زیست از این نوع آلودگی ها چندین روش موجود می باشد. اما بسیاری از آنها برای رسیدن به نتایج مطلوب پرهزینه و دشوار می باشد. در حال حاضر گیاه پالایی یک تکنولوژی مؤثر و مقرون به صرفه مورد استفاده برای استخراج یا حذف فلزات و الاینده های فلزی از خاک و آب آلوده است. این تکنولوژی علاوه بر سازگاری با محیط زیست، به طور بالقوه نیز مقرون به صرفه می باشد. در این تحقیق ضمن توصیف خصوصیات سه الاینده از فلزات سنگین شامل آرسنیک (Ar)، سرب (Pb) و جیوه (Hg) همچنین گیاهان رایج و پرکاربرد برای پاکسازی این آلاینده ها معرفی می شوند. در ادامه نیز ضمن شرح مکانیزم ها و عوامل مؤثر بر فرایند گیاه پالایی مزایا و محدودیت های این تکنولوژی شرح داده می شود.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، گیاه پالایی، اندام گیاه، میحط زیست، آب و خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.