بررسی اهمیت برنامه ریزی توسعه پایدار گردشگری با استفاده از ابزار SWOT در منطقه رودبار قصران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF02_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 792
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده خودی

کارشناسی ارشد مدیریت برنامه ریزی و توسعه جهانگردی، دانشگاه آبا

چکیده

امروزه گردشگری صنعتی رو به رشد می باشد که اگر این رشد غیراصولی و در جهت توسعه پایدار نباشد می تواند آسیب های جدی از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و از همه مهمتر زیست محیطی به جامعه وارد کند. لزوم دست یابی به توسعه پایدار در منطقه رودبار قصران موضوع مورد پژوهش می باشد. وجود چالش ها و خلاهای موجود در توسعه منطقه رودبار قصران و آسیب به محیط زیست و از بین رفتن بافت طبیعی نشان از نبود یک برنامه ریزی اصولی و مدون در آنجا می دهد که این مهم اهمیت و ضرورت تحقیق حاضر را می رساند. اهداف این پژوهش عبارتند از: 1- شناسایی پتانسیل های بالفعل و بالقوه اکوتوریسم در منطقه جهت دستیابی به فرصت های شغلی (اشتغال زایی) مناسب و افزایش درآمد بومیان از صنعت گردشگری، 2- شناسایی مشکلات و موانع گردشگری در منطقه رودبار قصران، 3- دستیابی به راهکارهای بهینه جهت توسعه پایدار گردشگری. این منطقه دارای قابلیت های مختلف برای گسترش اکوتوریسم و توریسم ورزشی دارد. در این پژوهش سعی شده با استفاده از ابزار SWOT پتانسیل های منطقه شناسائی شده و با بررسی نقاط ضعف و قوت، فرصت ها و تهدیدها، استراتژی مناسب در برنامه ریزی با رویکرد توسعه پایدار و کاهش اثرات زیست محیطی را بدست آوریم.

کلیدواژه ها

رودبار قصران، توسعه پایدار، گردشگری، ابزار SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.