بررسی امکان استفاده از پساب و لجن صنعتی در فضای سبز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF02_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 710
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروز موحدیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اصفهان

رویا محمودیه چم پیری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی اصفهان

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی کیفیت پساب و لجن فاضلاب شرکت پلی آکریل ایران و امکان استفاده از آن در آبیاری فضای سبز از نظر تأثیر روی برخی خصوصیات خاک و تجمع عناصر سنگین تحت شرایط مزرعه ای می باشد. این پژوهش در مزرعه تحقیقاتی شرکت پلی اکریل ایران واقع در حومه اصفهان، با دو نوع پساب (سرریز سیستم تصفیه پساب و خروجی به رودخانه) و سه سطح لجن فاضلاب 0صفر، 50 و 100 تن در هکتار) و آب چاه منطقه به عنوان شاهد در قالب طرح کرت های خرد شده با طرح پایه بلوک کامل تصادفی با کشت گیاهان گندم، چمن، قرنفل و میمون در سه تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که غلظت عناصر سنگین در پساب خروجی به رودخانه بیشترین بوده ولی بر اساس استاندارد سازمان محیط زیست ایران و ایالات متحده کمتر از حد محدود کنندگی جهت بهره برداری در آبیاری است. غلظت عناصر سنگین در لجن فاضلاب نیز در محدوده مجاز از نظر مصرف در کشاورزی بود. کاربرد پساب ها موجب کاهش اسیدیته و افزایش معنی دار هدایت الکتریکی خاک نسبت به شاهد شد. مصرف لجن فاضلاب، ماده آلی خاک را به طور معنی ار افزایش داد در حالیکه در پساب ها، این افزایش معنی دار نبود. کاربرد پساب و لجن، غلظت قابل جذب عناصر سنگین مثل آهن، مس، روی منگنز، سرب و نیکل را در مقایسه با شاهد افزایش داد. افزایش فلزات سنگین در اثر کاربرد پساب و لجن فاضلاب شرکت پلی اکریل ایران پایین تر از حد مجاز غلظت این عناصر بعد از مصرف لجن فاضلاب بوده است. بررسی ویژگی های شیمیایی پساب و لجن شرکت پلی اکریل ایران و اثرات آن روی خصوصیات خاک، نشان می دهد که جهت استفاده در فضای سبز با برخی ملاحظات مدیریتی قابل توصیه می باشد.

کلیدواژه ها

پساب، لجن صنعتی، پلی آکریل، فضای سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.