نقش دین و معنویت در بهداشت روان از دیدگاه قرآن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های علوم مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IRMCONF02_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 634
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گیلان توکلی اردغان

دانش آموخته، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد الکترونیکی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، تهران، ایران

چکیده

بهداشت روان مقوله ای است مهم و فراگیر که بهداشت فردی تمام اقشار جامعه را در بر می گیرد و ضرورت رعایت توجه دقت و رسیدگی به بهداشت روان وظیفه ای است که بر عهده تک تک افراد جامعه به منظور سالم نگه داشتن روح الهی دمیده شده در وجود انسان بوده که در پرتو آن جسم تسکین و آرامش خواهد یافت. حیات طیبه انسان در سایه حاکمیت دین خدا وقتی حاصل خواهد شد که انسان ها دل خود را با یاد خدا زنده نگهدارند و به کمک آن بتوانند با همه جاذبه های شر و فساد مبارزه کنند و همه بتها را بشکنند و دست تطاول همه شیاطین درونی و برونی را از خود قطع کنند. انسان موجودی است که با این دنیای مادی و ظاهری سیراب نمی شود او خود را در این جهان غریب و تنها احساس کرده و به هر چیزی رو می کند تا به آن نرسیده گمان می کند که آرزوهایش را برآورده می کند ولی وقتی به آن می رسد دچار یاس می شود. ما باید این بیان قرآنی را ترسیم کنیم که در این دنیا مدام که دل ما متوجه به خدا نشود به هر چه رو آورد ناکام می ماند. براساس بینش اسلامی، هر انسانی از هنگام تولد، با فطرت الهی؛ یعنی با بهداشت روانی، قدم به عرصه زندگی می گذارد و اصلی ترین هدف دین نیز حفظ یا تامین این بهداشت روانی است که از آغاز با بشر همراه بوده است.

کلیدواژه ها

بهداشت روان، سلامت روح، دین، قرآن، امنیت روانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.