رابطه بین سبک های رهبری تحولی ( ملاحظات فردی ،انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی ،نفوذ آرمانی ) با کیفیت زندگی کاری دبیران آموزش و پرورش

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 895

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRMCONF02_015

تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395

چکیده مقاله:

هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سبک های رهبری تحولی ( ملاحظات فردی ،انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی ،نفوذ آرمانی ) با کیفیت زندگی کاری دبیران دبیرستانهای شهرستان قدس می باشد. روش تحقیق از نوع پژوهش های کاربردی، توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش دبیران دبیرستانهای شهرستان قدس به تعداد 287 نفر بوده که به روش تصادفی ساده، حجم نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان 165 نفر تعیین شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های کیفیت زندگی کاری والتون ( 1973 )، پرسشنامه چند عاملی رهبری بس و آوولیو ( 2000 )، با روایی و پایایی مناسب استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش آمار توصیفی ( فراوانی، درصد فراوانی، میانگین، انحراف معیار ) و آمار استنباطی ( آزمون ناپارامتریک همبستگی اسپیرمن (p) و تحلیل رگرسیون به روش همزمان ) و توسط نرم افزار spss انجام گرفت. یافته های پژوهش نشان داد: بین سبک های رهبری تحولی و کیفیت زندگی کاری (p=0.399)، انگیزش الهام بخش و کیفیت زندگی کاری (p=0.423)، نفوذ آرمانی و کیفیت زندگی کاری (p=0.448)، ترغیب ذهنی و کیفیت زندگی کاری (p=0.353)، ملاحظات فردی و کیفیت زندگی کاری (p=0.435)، رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین از بین مولفه های رهبری تحولی، انگیزش الهام بخش به میزان 0.372 بر کیفیت زندگی کاری تأثیر دارد.

کلیدواژه ها:

سبک های رهبری تحولی ( ملاحظات فردی ، انگیزش الهام بخش ، ترغیب ذهنی ، نفوذ آرمانی ) ، کیفیت زندگی کاری

نویسندگان

داوود حسین زاده

گروه مدیریت آموزشی_ دانشکده علوم انسانی_ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ایران.

اعظم واشقانی فراهانی

گروه مدیریت آموزشی_ دانشکده علوم انسانی_ دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :