جستاری بر آینده پژوهی امنیت در فناوری اطلاعات در ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی علوم و مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
- کد COI اختصاصی: CECCONF01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1088
نویسندگان
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات
چکیده
با توجه ویژگی های عصر امروزی که عصر اطلاعات نیز نامیده شده است مهم ترین سرمایه برای هر فرد و یا سازمان، اطلاعات است به همین جهت در این عصر، امنیت اطلاعات جزء یکی از مهم ترین مسائل امروزی گشته است. با اشاعه اینترنت و جهانی شدن زندگی روزمره ما دچار تغییرات شده است و سازمان های مدرن از اینترنت برای عملیات کسب و کار خود استفاده نموده و در نتیجه به آن وابسته شده اند این امر، تجارت الکترونیکی را به دنبال داشته است که موجبات تغییر فرایندهای کسب و کار را فراهم نموده است. این وابستگی به کسب و کار الکترونیکی نیز ضرورت حفاظت از اطلاعات را مطرح نموده و رویکردهای گوناگونی را برای پیاده سازی امنیت اطلاعات به وجود آورده است. این رویکرد سعی در جلوگیری از آسیب رساندن به عملیات سازمان دارند و می توان بیان کرد که برای تداوم کسب و کار، امنیت اطلاعات سازمان اهمیت بسیار یافته است . امروزه حتی با ظهور سازمان های مجازی از نظر جغرافیایی، پراکنده و بدون مرز، تبادل اطلاعات اهمیت یافته است و حفظ ایمنی این اطلاعات اهمیتی حیاتی دارد و امنیت اطلاعات لازمه گسترش سازمان های مجازی است. بنابراین در این محیط سرشار از تغییر و بی ثباتی و آکنده از عدم قطعیت ها، تنها رویکرد و نظام برنامه ریزی که در حوزه امنیت در فناوری اطلاعات احتمال کسب موفقیت های بیشتری دارد تلاش برای معماری آینده (آینده پژوهی) است. بنابراین با توجه به اهمیت دانش آینده پژوهی در عرصه های گوناگون علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، این نوشتار می کوشد با نگاهی گذرا به تفهیم کاربرد آینده پژوهی در مطالعات امنیت در فناوری اطلاعات بپردازد.کلیدواژه ها
امنیت، آینده پژوهی، فناوری اطلاعات، معماری آینده، ایرانمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.