چینه نگاری سکانس لرزه ای سازند آسماری میدان نفتی اهواز جهت تعیین نواحی با بهره دهی بالا
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ESUD02_662
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1052
نویسندگان
کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت دانشگاه شهید چمران اهواز، خوزستان
دانشیار و هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز خوزستان
چکیده
مخزن آسماری در میدان نفتی اهواز به علت وفور لایه های ماسه سنگی، دارای خواص مخزنی بهتری نسبت به همه مخازن اسماری و بنگستان واقع در ناحیه فروافتادگی دزفول می باشد. به کمک لاگ گاما و لیتولوژی تعداد پنج سکانس درجه سوم برای سازند آسماری در میدان نفتی اهواز تشخیصی داده شده با استفاده از تحلیل داده های پتروفیزیکی تخلخل و تراوایی زونهای A2 A7 M2 در تمامی چاه ها و A6 و A1 در برخی از چاه ها، به عنوان زونهای بهره ده سازند آسماری مشخص شدند. برای اطمینان از سطوح چینه ای انتخاب شده و ارتباط بین داده لرزه ای و داد چاه ، لرزه نگاشت، مصنوعی در محل چاه ها، ساخته شد. با بهره گیری از نشانگرهای لرزه ای مقاطع لرزه ای دو بعدی میدان اهواز تفسیر و سکانسهای لرزه ای AS-3 AS-2 AS-1 به سن ائوسن بالایی - الیگوسن، سکانس AS-4 به سن اکی تانین پیشین و نهایتا سکانس AS-5 به سن بوردیگالین پیشین در سازنده آسماری این میدان تشخیص داده شدند. با توجه به برانباشت بازتابنده های لرزه ای محیط رسوبگذاری سازند آسماری در میدان اهواز به صورت اینتراشلف و محیطی با شیب ملایم از ساحل به سمت دریا مشخص گردید. در نهایت نواحی بهره ده در یک مقطع لرزه ای مورد بررسی قرار گرفت. به طوریکه محل این نواحی در اواخر سکانس های سوم و پنجم اسماری مشاهده شد.کلیدواژه ها
مخزن اسماری، تخلخل و تراوایایی، زونهای بهره ده، سکانس لرزه ایمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.