امکان سنجی پتانسیل انرژی تجدیدپذیر باد و کاربرد آن در طرح های توسعه صنعتی «مطالعه موردی: شهرستان همدان»

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD02_435
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فخرالدین ایران پور

کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات هواشناسی استان همدان

سیدمهرداد حسینی

مدیر کل هواشناسی استان همدان

چکیده

پتانسیل باد، برای تولید انرژی پاک، در بسیاری از نقاط ایران قابل توجه است و پدیده ای است که سالها در عرصه های هواشناسی مورد بررسی قرار گرفته است در کلیه مراحل کاری سیستمهای تبدیل انرژی بادی اطلاعات هواشناسی حائز اهمیت است این مراحل عبارتند از: مرحله اکتشاف، مرحله طراحی و مرحله کاربردی در طول این مراحل استفاده از داده ای سمت و سرعت باد، استانه های باد، دما و فشار به اخذ نتایج بهتر می انجامد در مرحله اکتشاف اگر پیگیری ها به نتایج مساعدی بیانجامد. به طراحی اولیه و جستجو منجر می شود مطالبی که در گام نخست باید مورد بررسی قرار گیرد عبارتند از: ضرورت استفاده از انرژی بادی، قابلیت دسترسی به منابع انرژی بادی وجود بانک اطلاعاتی جامع از داده های هواشناسی مناسب، در راستای محورهای مطالعاتی فوق است اطلاعات سمت و سرعت باد در دور 10 ساله ایستگاه های همدید کشور و دوره اقلیمی 38 ساله 1355/03/11 الی 1393/03/11 شهرستان همدان مورد مطالعه قرار گرفته و انرژی بادها محاسبه گردیده است و همچنین گلباد بیشترین جهت وزش باد و تغییرات شدت آشفتگی باد در شهرستان همدان مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است بررسی ها نشان م یدهد که بسیاری از نواحی ایران از جمله نواحی ساحلی دریای عمان و جزایر خلیج فارس نواحی ساحلی استان خوزستان و نواحی شرقی کشور به همراه چند نقطه پراکنده مانند منجیل، رفسنجان، اردبیل و بیحار باخیز می باشد و در آنها توان تولید برق بادی وجود دارد از آنجایی که فراوانی وقوع بادهایی که دامنه سرعت آنها بین 5 تا 15 متر بر ثانیه می باشد در حد مناسب می باشد. استفاده از توربینهای کوچک با اسرعت شاستانه پایین در برخی نقاط ایران میسر می باشد البته در اغلب شهرهای ایران به ویژ] در مرکز و شرق ایران ساعات باد آرام بالای 50 درصد بوده و ساعات آفتابی زیادی نیز دارند. استفاده از دستگاه های مبدل انرژی خورشیدی در کشور ما مناسبتر است ولی نیاز به تجهیزات پیچیده و گران قیمت از جمله پیلهای فتوولتانیک دارد اما می توان در جهت احیای استفاده از توربینهای بادی کوچک با کاربری روزمره در سطح کم را مورد بررسی قرار داد چون این توربینها لزوما از نوع مجهز و پیچیده نبوده بلکه با مواد در دسترس داخلی نیز قابل ساخت می باشد.

کلیدواژه ها

ایستگاه همدید، انرژی باد، توربین، مبدل انرژی، فراوانی باد، همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.