ارزیابی تغییرات ماهانه پهنه های رطوبتی ایران در نیم قرن اخیر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD02_342
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 692
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسدی

دانشجوی دکتری اقلیم کشاورزی، دانشگاه حکیم سبزواری

غلامعباس فلاح قالهری

استادیار اقلیم شناسی دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

در میان متغیرهای هواشناسی در مقایسه بادما و بارش، تحقیقات اندکی در زمینه بررسی تغییرات زمانی مکانی رطوبت نسبی انجام شده است در حالیکه رطوبت نسبی به دلیل تاثیر مستقیم بر مقدار دید، تشکیل ابر، مه دود اهمیت ویژه ای دارد لذا بدین منظور در این پژوهش از آمار 41 ایستگاه همدید کشور با دوره آماری مشترک 50 ساله 2012- 1962 استفاده شد همچنین برای ارزیابی پهنه های رطوبتی روش انترپولاسیون برگزیده شد نتایج نشان داد که علاوه بر عوامل محلی مانند شته های کوه های البرز و زاگرس عوامل همسایگان مانند موسمی ها و پرفشار سیبری و بادهای غربی نیز در تغییرات مکانی زمانی رطوبت نقش بسزایی ایفا می نمایند. همچننی مناطق پرطوبت سواحل دریای خزر و مناطق کم رطوبت مناطق ایرانی مرکزی و جنوب شرقی کشور نیز مشخص گردیدند. براساس روش انترپولاسیون، مناطق شمالی ، شمال غربی، گرگاان، خراسان، خوزستان و کرمانشاه نقش قابل توجهی در شکل دهی رطوبتی بالا داشته اند.

کلیدواژه ها

رطوبت نسبی، پهنه بندی ، ایران، وزن دهی، معکوس فاصله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.