مدلهای پایش و پیش بینی تغییرات کاربری و پوشش اراضی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ESUD02_237
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 859
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید نصیری

کارشناسی ارشد جنگلداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

علی اصغر درویش صفت

استاد گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

افزایش فعالیتهای انسانی در استفاده از زمین و تاثیر آن بر روی منابع مختلف زیستی در ددهه های گذشته افزایش چشم گیری داشته است مدلسازی تغییرات کاربری و پوشش اراضی نه تنها برای جلوگیری از وقوع آن بلکه به منظور مدیریت و برنامه ریزی یک نیاز محسوب می شود مدلهای زیادی به منظور مدیریت، درک، ارزیابی و پیش بینی روند تغییرا ت کاربری اراضی ایجاد شده است هریک از مدلها براساس روشهای و داده های مختلفی توسعه یافته اند که باعث شده این مدلها بتوانند جنبه های مختلف تغییرات کاربری را شبیه سازی کنند. این مدلها باعث سهولت درک روند پیچیده تغییرات کاربری اراضی شده و اطلاعاتی که برای برنامه ریزی و مدیریت بهتر زمین ضوری است را به ما ارائه می دهند در این مقاله سعی شدهاست تا مدلهای و روشهای مختلف مورد استفاده در زمینه مدلسازی تغییرات کاربری اراضی تشری شوند در این راستا ابتدا به بررسی ویژگی های مدلهای پیش بینی تغییرات کاربری پرداخته شدهاست و با توجه به اینکه در اکثر مطالعات از مدلهای مکانی در مدلسازی تغییرات استفاده می شود به طور اجمالی این مدلها معرفی شدهاست در ادامه سه مدل که در اکثر مطالعات مدلسازی و پیش بینی تغییرات کاربری اراضی و توسعه شهری مورد استفاده گردید. فراهم کردن داده ها و متغیرهایی که مدل نیاز دارد تا مدلسازی تغییرت را به خوبی انجام دهد از اهمیت بالایی برخوردار است نقش اساسی را در فرایند مدلسازسی تغیرات ایفا می کند.

کلیدواژه ها

تغییرات کاربری ، توسعه شهری، مدلسازی، پایش زمین، پیش بینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.