بررسی و تحلیل سقط جنین در قوانین جزایی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی عدالت ، اخلاق ، فقه و حقوق
  • کد COI اختصاصی: MAYBODLAW02_406
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1093
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین هوشمندی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

چکیده

سقط جنین در کشور جمهوری اسلامی ایران برگرفته ازاحکام فقهی می باشد که در اکثر موارد جرم محسوب می شود، و فقط در موارد محمدود جرم محسوب نمی شود که به صورت محسوس در قانون قابل رویت می باشد؛ در قانون مجازات عمومی 1304 قبل از انقلاب سقط جنین به هرشکل و به هر نحو خواه مباشرت خواه معاونت جرم بود بجز جایی که برای حفظ حیات مادر لازم بود. اما در ماده واحده ی سال 1384 سقط جنین به صورت مطلق و در راستای سلامت مادر پذیرفته شده است؛ ولی سقط جنین توسط پزشک تشریفاتی داشت. برای مثال پزشک موظف بود پس از مشاوره با دو پزشک دیگر اقدام به سقط جنین را ظرف 24 ساعت به هیئت مدیره نظام پزشکی اعلام کند.قانون 1304 باقی بود تا در قانون دیات 1361 احکام مربوط به دیه سقط جنین بیان تند و هرکسی که در سقط جنین مادر را همراهی کند مجرم است.اما قانون مجازات در سال 92 احکام گمراه کننده ای در مورد سقط جنین دارد و به این صورت که در مواردی بیان می کند که سقط جنین اگر توسط مادر باشد فقط دیه دارد و جای دیگری بیان می کند که حتی اگر نقص عضو در سقط جنین صورت گیرد قصاص برای مرتکب ثابت است.

کلیدواژه ها

جنین-مباشرت -معاونت - حفظ حیات مادر- قصاص - نقص عضو- سقط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.