نقش دفاتر اسناد رسمی در تحقق امنیت اجتماعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی عدالت ، اخلاق ، فقه و حقوق
  • کد COI اختصاصی: MAYBODLAW02_378
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 563
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدرضا نبوی

دانشجوی کارشناسی ارشدرشته حقوق عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

چکیده

انسان موجودی اجتماعی است که با تکوین، تکامل و بروز استعداد های خدایی در عرصه حیات اجتماعی، امکان کمال می یابد . آنچه سیر بشر را به کمال مطلق دشوار می سازد، گرایش ها و تمایل های متضادی هستند که در ضمیر انسان نهاده شده اند درگیری میان این گرایش ها و تمایل ها منحصر به درون انسان نیست ، بلکه به صحنه زندگی اجتماعی نیز کشیده شده و موجب بروز اختلافات و دعاوی، به ویژه درباره حق مالکیت شده است. تشخیص حق افراد و جلوگیری از تعدی و افراط در این زمینه، وظیفه دولت به مفهوم اعم و به ویژه قوه قضائیه است اما باید توجه داشت که اعمال این وظیفه مهم به ابزاری کارآمد و دقیق نیاز دارد و اسناد مالکیت به عنوان یکی از ادله اثبات دعوا در این میان نقش مهمی ایفا می کند چرا که یکی از ارکان مهم در طرح دعوا یا دفاع از آن، اقامه دلیل و یا ابراز ادله اثباتی و قانونی است . این رکن از چنان اهمیت والا و خطیری برخوردار است که مدعی یا خواهان را بدون ابراز آن، از وصول به حق مورد ادعای خویش محروم می سازد. باید به این نکته توجه کرد که آیا ثبت و کتابت نقش تسجیلی دارد یا انشایی؟ به عبارتی ثبت و نوشتن فقط تسجیل می کند که در هنگام مرافعه شخصی که دارای سند است می تواند اقامه دلیل کند یا اینکه انعقاد عقد با کتابت است؟ از آیه 282 سوره بقره فقط کاتب بالعدل استباط نمی شود بلکه انعقاد دین با کتابت است .معنای عدالت کاتب نیست؛ اشاره به آن دارد که عدم تسجیل اعمال حقوقی ، راه ظلم را باز خواهد کرد یعنی عقد قرضبه صرف کتابت منعقد نمی شود .منظور این نیست که دین محقق نمی شود مگر با کتابت بلکه می گوید وقتی دین می دهید آن را به ثبت برسانید به عبارتی، کتابتمتاخر از عقد قرض است از قانون ثبت که در حال حاضر اجرا می شود، اینگونه استباط می شود که هرکس سند رسمی داشت حق با او ست از این رو از نظر نظم حقوقی، ترتیب و نظام اجتماعی یکی از شرایط صحت معامله، ثبت آن است.

کلیدواژه ها

دفاتر اسناد رسمی- امنیت اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.