بررسی جایگاه داوری در قراردادهای اداری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی عدالت ، اخلاق ، فقه و حقوق
  • کد COI اختصاصی: MAYBODLAW02_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس دشتی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق خصوصی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران.

عبد الرضا برزگر

عضو هیأت علمی گروه حقوق خصوصی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

چکیده

قرارداد اداری مظهر مشارکت بخش دولتی با بخش خصوصی در موضوعات اقتصادی است. ممکن است طرفین این رابطه در مقام انعقاد، تفسیر یا اجرای قرارداد دچار اختلاف گردند. داوری یکی از راهکارهای حل و فصل اینگونه منازعات است. در کشور ما از یک طرف مقرراتی چون اصل ١٣٩ ق.ا و ماده ٤٥٧ ق.آ.د.م ارجاع دعاوی راجع به اموال عمومی و دولتی به داوری را منع می کند و از طرف دیگر مقرراتی چون شرایط عمومی پیمان و ماده ٢٠ قانون برنامه سوم توسعه یگانه مرجع حل و فصل اختلافات موضوع این مقررات را داوری می داند. در این تحقیق به این نتیجه می رسیم که از یک طرف مراجعی چون شورای عالی فنی و هیات داوری در اختلافات ناشی از امر واگذاری مدیریت و سهام شرکت های دولتی یک مرجع اختصاصی و یا شبه قضایی بوده و اطلاق داوری بر آنها مبتنی بر تسامح می باشد. از طرف دیگر فقط اختلافات ناشی از قراردادهایی که اشخاص حقوق عمومی در مقام اعمال وظایف حاکمیتی منعقد می سازند قابل ارجاع به داوری نمی باشد و بقیه اموال دولتی و اداری قابل ارجاع به داوری خواهد بود و همچنین در کلیه این امور درج شرط داوری در قراردادهای اداری که مخالف اصل ١٣٩ قانون اساسی و ماده ٤٥٧ قانون آیین دادرسی مدنی، باطل و بلا اثر خواهد بود.

کلیدواژه ها

قرارداد اداری، داوری، اموال دولتی، اموال عمومی، اصل ١٣٩ ق.ا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.