بررسی عناصر نمایشی داستان شیر و شغال در کلیله و دمنه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MEAHBTM01_541
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1866
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین عسکری

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه زابل

رضا عسکری

دانشجوی دوره کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری زاهدان

چکیده

کلیله و دمنه یکی از آثار ارزشمند ادبی-فرهنگی محسوب می شود، و به عنوان یک کتاب داستانی، دارای قابلیت های فراوانی است که یکی از قابلیت های آن، آوردن داستان ها در قالب نمایشی است، علاوه بر آن اعمال قهرمانان داستان های تمثیلی و فابل تا حدود زیادی به اعمال شخصیت های داستان های تاریخی و واقعی شباهت دارد به همین دلیل از لحاظ داشتن عناصر نمایشی مانند داستان های تاریخی عمل می کند. در این میان تلاش نویسنده داستان در صحنه پردازی ها و توصیف ها بیشترین تاثیر را در خلق یک اثر نمایشی دارد. با توجه به این موضوع نویسنده، ساختار نمایشی داستان شیر و شغال را از این کتاب مورد بررسی و تحلیل قرار داده است. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی عناصر نمایشی چون: بازگشت به گذشته، بحران، تعلیق، گفت و گو، ترسیم سیمای اشخاص و ... مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه پژوهش نشان می دهد که این داستان یکی از مهمترین آثار دراماتیک در ادبیات فارسی است و ساختار نمایشی و اثر گذار دارد به طوری که خوانندگان با خواندن داستان، صحنه های آن را می توانند در ذهن خود مانند پرده سینما مجسم کنند.

کلیدواژه ها

کلیله و دمنه، شیر و شغال، عناصر نمایشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.