تحلیل اثربخشی آموزش های سازمانی کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی : بحث گروهی متمرکز با کلیه دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MEAHBTM01_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد ماهی جاغرق

مدیر کل منابع انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،

فهیمه ربانی خواه

معاون اداره کل منابع انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

ربابه موسی قلیزاده

رئیس گروه توسعه و بهسازی منابع انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

سمیرا علیرضایی

کارشناسی گروه توسعه و بهسازی منابع انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،

چکیده

یکی از کارکردهای مهم در مدیریت منابع انسانی، بهسازی و رشد و تعالی سرمایه انسانی در هر سازمان است. بر این اساس توجه همه جانبه به عرصه آموزش و بهسازی منابع انسانی از دغدغه های اصلی مدیریت سازمانی در عصر کنونی است. امروزه منابع انسانی پرورش یافته عامل اصلی کسب مزیت رقابتی سازمان هاست و این امر زمانی محقق می شود که بتوان با شیوه علمی و منطقی منابع انسانی را خوب مدیریت کرد و توان و فکر آنان را در اختیار اهداف رقابتی سازمان قرار داد. جذب، نگهداری و پرورش منابع انسانی کافی نیست، بلکه می بایست براساس اصول و معیارهای علمی شایستگی را در کارکنان ایجاد و بدان توجه کرد. در ایران قوانین و مقررات و بخشنامه های دولتی، دستگاه های اجرایی را مکلف به برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت برای کارکنان سطوح مختلف نموده است. بنابراین ضرورت توجه به آموزش و توانمندسازی کارکنان در سازمانهای دولتی کشور، ما را بر آن داشت تا به بررسی اثر بخشی آموزش سازمانی کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می پردازیم. پزوهش حاضر یک مطالعه کیفی است که با روش های طوفان فکری، بحث گروهی متمرکز (FGD) و نمودار علت و معلولی استخوان ماهی به ارزیابی و تحلیل اثربخشی آموزش سازمانی کارکنان حوزه سلامت کشور در سال 1394 می پردازد. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش، تمامی مدیران و کارشناسان آموزش ستاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات پزشکی درمانی کشور می باشند. یافته ها نشان دهنده شش عامل اصلی موثر بر اثربخشی آموزش سازمانی کارکنان حوزه سلامت بود که شامل قوانین و مقررات، ابزار و روشها، برنامه ریزی، منابع انسانی، محیط کار و شیوه مدیریت می باشد. نتایج پژوهش بیانگر لزوم تدوین دستورالعمل ها و قوانین مشخص و مدون برای آموزش کارکنان، نیازسنجی دقیق آموزشی، بهره گیری از مدرسان مجرب، ارتباط آموزش ها با ارزیابی های عملکرد و مشارکت کارکنان دارای توانمندی و تخصص در جلسات تصمیم گیری بود.

کلیدواژه ها

اثربخشی آموزش، آموزش ضمن خدمت، بحث گروهی متمرکز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.