بررسی برخی از آراء بهاء ولد در حوزه روانشناسی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: همایش ملی پژوهشهای نوین در زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: NCNRPL01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا کدیوری

دانشجوی کارشناسی ارشد روزانه زبان وادبیات فارسی دانشگاه اصفهان

چکیده

بهاء ولد به عنوان عارف و صوفی بزرگ اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم، بیشتر از حیث آنکه یکی از کبار مشایخ صوفیه و پدر مولانای کبیر است مورد توجه و تحسین بوده است؛ همچنین با تنها کتاب بی نظیرش – معارف - که نمونه اعلای ساده نویسی و مهارت نگارنده در آماده ساختن الفاظ برای ادای معانی لطیف و زیباست و بیان نکات دشوار و ظریف در لباسی جذاب و دلپذیر در حیطه ی ادبیات مورد توجه و مثال بوده است؛ اما پرداختن به آراء و نظریات وی در باب روح، نفس، روان آدمی در کتب علم النفس قدیمی دیده نشده است؛ حتی امروز هم به آرا ء تربیتی بهاء ولد در مورد روح و روان انسان کمتر بها داده شده است، این مقال سعی کرده است نظریات و عقاید را از کتاب معارف استخراج کند و بهاء ولد را به عنوان یکی از تئوریسین های حوزه روان شناسی اواخر قرن ششم واوایل قرن هفتم معرفی نماید .

کلیدواژه ها

بهاءولد، روح، نفس، نظر، روان شناسی تربیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.