بررسی تأثیر چرخش حسابرسان بر کیفیت حسابرسی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی حسابداری، مدیریت و اقتصاد ایران
- کد COI اختصاصی: FNCAA02_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 652
نویسندگان
گروه حسابداری،دانشکده علوم انسانی ،دانشجوی کارشناسی ارشد ،واحد شاهرود،،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود،ایران
کارشناسی حسابداری،دانشگاه پیام نور همدان،ایران
کارشناسی حسابداری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول،ایران
چکیده
این تحقیق تأثیرچرخش حسابرس برکیفیت حسابرسی را در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی نموده است. هدف اصلی تحقیق پاسخ به این سوال بود که، آیا بین چرخش حسابرس وکیفیت حسابرسی رابطه معناداری وجود دارد؟ برای بررسی کیفیت حسابرسی متغیرهای تحریف مالیاتی، تحریف در برآورد های حسابداری، تحریف قوانین، تحریف ناشی از اشتباه در بکارگیری رویه های حسابداری و سایر تحریف ها به عنوان متغیر وابسته استفاده شده است. دو گروه نمونه شامل 56 شرکت به عنوان گروه آزمون و تعداد 56شرکت دیگر به عنوان گروه کنترل برای یک دوره 4 ساله، طی سال های 93-90 مورد مطالعه قرار گرفتندداده های مورد نیاز تحقیق شامل نسبت موفقیت کشف تحریف قبل و بعد از چرخش حسابرس می باشد. برای آزمون فرضیه های تحقیق از روش مقایسه میانگین زوجی استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد چرخشحسابرس با کشف تحریف های مالیاتی و تحریف ناشی از اشتباه در بکارگیری رویه های حسابداری رابطه معناداریدارد و باعث افزایش نسبت موفقیت کشف این تحریف ها شده است. اما چنین رابطه ای بین چرخش حسابرس و تحریف در برآوردهای حسابداری، تحریف قوانین و سایر تحریف ها دیده نشدکلیدواژه ها
چرخش حسابرس 1، استقلال حسابرس 2، کیفیت حسابرسی 3، مقایسه میانگین زوجیمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.