مروری بر اصلاح نژاد بز ( اهمیت، تنوع ژنتیک و اقدامات اصلاح نژادی صورت گرفته )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی الکترونیکی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: PDAS01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه بارانی

دانشجوی کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

معصومه زارع

دانشجوی دکتری دانشگاه گیلان

چکیده

اصلاح نژاد گونه های اهلی و مقاوم به شرایط محیطی سخت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بز از جمله حیواناتی است که توانایی سازگاری با شرایط مختلف را دارد. بررسی ژنوم میتوکندریایی روی بز نشان می دهد که این حیوان در ارتفاعات زاگرس و شرق آنتالیا اهلی شده و سپس در سراسر دنیا پراکنده گردیده است. به طور کلی هرچه از مناطق اولیه اهلی شدن فاصله می گیریم قاعدتاً از تنوع ژنتیکی کاسته می شود. از طرفی به کارگیری مارکرهای میکروستلایت بر روی ژنوم بز نژادهای ایرانی نشان می دهد که آن ها از تنوع ژنتیکی بالایی برخوردار هستند که تنوع ژنتیکی نیز جزء مهمی برای تعیینبرنامه های اصلاحی است. بنابراین وجود یک برنامه اصلاحی کارآمد جهت حفظ تنوع ژنتیکی و جلوگیری از زوال تدریجی این حیوان به دلیل آمیخته گری غیر اصولی و پرورش سنتی با الهام از اقدامات اصلاحی صورت گرفته در سایر کشورها به عنوان یک پدافند غیر عامل در بهبود تولیدات دامی کشور بسیار حائز اهمیت است.

کلیدواژه ها

ژنوم میتوکندریایی، تنوع ژنتیکی ، میکروستلایت ، پدافند غیر عامل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.