سوشیانت موعود زرتشت و مقایسه آن با موعود سایر ادیان بزرگ ( یهود - مسیحیت – اسلام )
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: همایش ملی پژوهشهای نوین در زبان و ادبیات فارسی
- کد COI اختصاصی: NCNRPL01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4671
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین _ پیشوا، دانشکده زبان و ادبیات فارسی
چکیده
موضوع این مقاله سوشیانس ( موعود دین زرتشت ) و بررسی شباهت ها وتفاوت ها میان این موعود و سایر موعودها در ادیان بزرگ جهان ( اسلام – مسحیت - یهود ) است . مقاله از دو فصل تشکیل شده است : فصل اول : سوشیانت ( سوشیانس ) کیست ؟در این فصل سعی شده علاوه بر ذکر نکات اساسی ودادن اطلاعات مفید ،به دلیل تقدس سوشیانت ( اسطوره مقدس در دی ن زردشت ) از اظهارنظر شخصی پرهیز شود . فصل دوم : بررسی تطبیقی به صورت ذکر دقیق شباهت ها و تفاوت ها به دلیل گستردگی در این مقاله نمی گنجد . لذا بخش دوم از سرفصل هایی تشکیل شده که ضمن برقراری ارتباط مفهومی با هم بتوانند حداکثر اطلاعات کلی را درباره موعود سای ر ادیان به خواننده ارائه نمایند . در این بخش نیز توضیح هر سرفصل عینا از روی منابع و ماخذ ذکر شده است . هدف : تاکید براعتقاد به وجود موعودآخرالزمان درادیان الهی ومقایسه تشابه و تفاوت درشخص، شرایط ،زمان،مکان وچگونگی اوضاع فبل وبعداز ظهور . نتیجه گیری - موعود گرایی در همه ی ادیان وجود دارد . - اندیشه موعود گرایی در طول حیات ادیان زنده و جاری است . - هیچ کدام از موعود ها ظهور نکرده اند . - تولد وزندگی آنان شگفت انگیز است . - موعود دارای زندگی دنیوی نبوده ویا حداقل دارای زندگی مادی قابل مشاهده نیست . - نجات دهنده هموار ه از خاندان پیامبران بوده و دارای صفات خوب و پسندیده واخلاق نکوست . - در همه ادیان قبل از ظهور، جهان دارای نوعی تشویش و گناه وفساد وتباهی است . - موعود ها ، حکومتی تشکیل خواهند داد که جهانی بوده ومختص یک قوم نیست . - قیام مسلحانه به همراه یاوران موعود در برپا یی حکومتی دین محور در همه ادیان ذکر شده است .- وقوع حوادث ناگوار و ویرانگر وبلایای طبیعی نیز از نشانه های مشترک قبل ازظهور ادیان است.کلیدواژه ها
سوشیانس / سوشیانت ، موعود ، موعود ادیان،هوشیدر، هوشیدرماهمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.