شناسایی صلاحیت های حرفه ای اساتید و نقش آن بر مهندسی فرهنگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی سیمای مدیریت آموزشی در عصر تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: FEMICT01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 982
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرانک موسوی

استادیار گروه مدیریت آموزشی ، واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمانشاه ، ایران و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، واحد کرمانشاه دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمانشاه ، ایران

زینب اباذری

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی ، کارمند دانشگاه بهزیستی

چکیده

از دید مقام معظم رهبرى، مهندسی فرهنگ، عبارت از آن است که با رویکرد سیستمی کلیه اجزاى فرهنگ اعم از : فرهنگ ملی، فرهنگ عمومی، فرهنگ تخصصی و فرهنگ سازمانی در مجموعه فرهنگى کشور جانمایی شود و روابط آنها به خوبی تنظیم شود. از دید ایشان، مهندسی فرهنگی در تمامی حوزه ها باید صورت گیرد اما برای انجام این مهم، ابتدا باید مقوله فرهنگ در جامعه مهندسی وارد شود. مهندسی فرهنگی کشور به دنبال هماهنگی و انسجام بخشی دستگاه های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشور در جهت فرهنگ و ارزش های اسلامی است و از آن جا که جامعه ایرانى در دوران گذار، تحولات متعددى را تجربه نموده و برآیند این تحولات تغییر در ارزش ها، رفتارها و به طور کلی فرهنگ خواهد بود. حال با توجه به موارد فوق به نقش مهندسی فرهنگی و تأثیر آن در دانشگاه ها که مهمترین مراکز تولید، فرهنگ و کانون اصلی فرهنگ های مختلف محسوب می شوند می پردازیم. دیدگاه مهندسی فرهنگی در دانشگاه و آسیب پذیری فرهنگی آن در این محیط یک از مهمترین مباحثی می تواند مورد توجه قرار گیرد. نقش مهندسی فرهنگی در ارتباط با دانشگاه و اینکه استعمار چگونه و با چه ابزاری می خواهد در جامعه ما و علی الخصوص دانشگاه ها که کانون روشنفکران و نظریه پردازان است نفوذ پیدا کند و اینکه دانشگاه تا چه حد می تواند برای اعمال و اجرای نقشه های فرهنگی آنان مناسب باشد بسیار مهم و ضروری به نظر می رسد. با توجه به اهمیت هم گیر دانشگاه ها و مخصوصا نقش اساتید در این مقوله ، در این مقاله سعی خواهد شد مولفه های صلاحیت های حرفه ای اساتید که موثر بر مهندسی فرهنگی است ، شناسایی و دسته بندی گردد .

کلیدواژه ها

مهندسی فرهنگی ، صلاحیت حرفه ای اساتید ، صلاحیت رفتاری ، صلاحیت آموزشی ، صلاحیت اخلاقی ، صلاحیت فناوری ، صلاحیت مدیریتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.