نیازسنجی آموزشی مهارت های فناورانه معلمان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی سیمای مدیریت آموزشی در عصر تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: FEMICT01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 958
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرانک موسوی

استادیار گروه مدیریت آموزشی ، واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمانشاه ، ایران و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمانشاه ، ایران

مسعود ناصری

کارشناس ارشد تکنولوژی آموزشی ، دانشکده ادبیات و علوم انسانی ، واحد کرمانشاه ، دانشگاه آزاد اسلامی ، کرمانشاه ، ایران

چکیده

این مطالعه با هدف نیازسنجی آموزشی مهارت های فناورانه مورد نیاز معلمان شهرستان سرپل زهاب در سال تحصیلی 93-94 صو رت گرفت. پژوهش حا ضر از نظر هدف کاربردی است و به شیوه ی توصیفی – پیمایشی و بررسی تحلیلی انجام گرفت. جامعه ی آماری مورد مطالعه شامل کلیه معلمان و دبیران مشغول به تدریس در شهرستان سر پل ذهاب در مقطع ابتدایی و دو دوره ی اول و دوم دبیرستان، به تعداد 712 نفر و حجم نمونه 124 نفر تعیین گردید که به شیوه ی نمونه گیری تصادفی طبقه ای و متنا سب با حجم افراد هر مقطع تحصیلی انتخاب گردید. ابزار اندازه گیری متغیرها یک پرسشنامه ی 56 سؤالی محقق ساخته بود که مهارت های فناورانه مورد نیاز معلمان مورد مطالعه را در دو بخش مهارت های عمومی ( 11 بند) و تخصصی ( 14 بند) و صلاحیت های مورد نیاز آنان را در دو بخش شناختی ( 14 بند) و عملکردی ( 17 بند)، در یک طیف 4 سطحی مورد ارزیابی قرار داد. روایی پرسشنامه براساس نظر تعداد 10 نفر از متخصصین حوزه ی آموزش و فناوری های نوین و پایایی آن براساس آلفای کرونباخ و محاسبه ی ضریب همسانی درونی داده های گردآوری شده از تعداد 50 نفر از افراد جامعه ی آماری برابر (0/939) برای کل پرسشنامه تعیین و تأیید گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش توصیفی (جدول توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون تی با عدد ثابت و آزمون رتبه بندی فریدمن) صورت گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که در بخش مهارت های عمومی نیازهای آموز شی معلمان در 9 بند، در بخش مهارت های تخصصی در 4 بند، در بخش صلاحیت های شناختی در 2 بند، و در بخش صلاحیت های عملکردی در 11 بند، و در مجموع در 26 بند از 56 بند مورد بررسی، به شکل معناداری بالاتر از حد وسط میانگین ها بوده است.

کلیدواژه ها

نیازسنجی آموزشی، مهارت های فناورانه، مهارت های عمومی و تخصصی، صلاحیت های شناختی و عملکردی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.