راهبردهای کنترل و نظارت ساخت و ساز شهری از منظر مدیریت شهری (مورد مطالعه: منطقه 17 شهر تهران)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی شهرسازی، عمران،معماری
  • کد COI اختصاصی: ICOA01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید خداپرستی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری

رضا عابدینی

گروه مدیریت اجرایی، پردیس علوم و تحقیقات دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران

منوچهر صادقی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری

ناهید نجفقلی زاده

گروه مدیریت اجرایی، پردیس علوم و تحقیقات دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران

چکیده

تخلف ساختمانی به معنی نقض قوانین و ضوابط شهرسازی، فنی، ایمنی و بهداشتی در احداث ساختمان است و ابهام در قوانین و مقررات ناظربر ساخت و ساز از جمله علل تخلف ساختمانی است و مبنا و مستند رسیدگی به تخلفات ساختمانی در محدوده قانونی و حریم مصوب شهرهاماده صد قانون شهرداریها و تبصره های یازده گانه آن است. باتوجه جمعیت شهر تهران در افق طرح (1405) با رشد طبیعی جمعیت آن وتجزیه و تحلیل نتایج آخرین سرشماری نفوس و مسکن کشور (1390) 8/7 میلیون نفر پیش بینی می گردد. لیکن برنامه ریزی ها برای تأمین نیازهای خدمات شهری جمعیت ساکن و شاغل (جمعیت روزانه) برمبنای جمعیتی معادل 9/1 میلیون نفر انجام شده است، و ظرفیت پذیری سکونت، برمبنای 20 درصد مازاد بر پیش بینی نیاز در افق طرح، برای حدود 10/5 میلیون نفر جمعیت تدارک یافته است. بر همین اساس هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی ضوابط و مقررات مربوط به تخلفات ساختمانی و تدابیر اجرایی مقابله با آن در منطقه 57 شهر تهران باروش توصیفی- تحلیلی می باشد. برای رسیدن به این هدف ابتدا قوانین و مقررات ساخت و ساز شهری و تخلفات ساختمانی در کشور مورد بررسی قرار گرفته و سپس آیین نامه اجرایی قانون زمین شهری و ماده های آن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. و در انتها به بررسی نوعتخلفات و زمینه ساز ایجاد تخلف در این منطقه پرداخته شد. نتایج پژوهش نشان می دهد عدم آگاهی شهروندان از قوانین و مقرراتشهرسازی، عدم اطلاع رسانی صحیح شهرداری ها در زمان صدور پروانه ساخت، وضعیت اقتصادی شهروندان، عدم تعیین وضعیت اراضی باکاربری های عمومی از طرف متولیان کاربری، سهل انگاری و عدم نظارت صحیح بر ساخت و سازها توسط شهرداری ها، ضعف ارگان هایدولتی در محافظت از اراضی و املاک تحت مالکیت دولت و ناسازگاری ضوابط با واقعیات جامعه و... از جمله مهمترین عواملی هستندکه سببتخلفات ساختمانی در شهرها می شوند.

کلیدواژه ها

تخلفات ساختمانی، شهرها، شهرداری ها، شهروندان، منطقه 17 تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.