سکونت گاه های غیررسمی و ارتباط آن با ناهنجاری های اجتماعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی نگاهی نو به :شهرسازی، امنیت و پیشگیری از وقوع جرم در فضاهای شهری
  • کد COI اختصاصی: CPPLANNING01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا داستان ایلخچی

دانش آموخته کارشناسی ارشد فقه و حقوق جزا، دانشگاه آزاد اسلامی واحدمراغه

جمال بیگی

استادیار گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدمراغه

فهیمه صدیقی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته فقه و حقوق جزا، دانشگاه آزاد اسلامی واحدمراغه

چکیده

یکی از معضلات مهم جوامع امروزی اعم از توسعه یافته و یا درحال توسعه، پدیده ای بنام سکونت گاه های غیررسمی و حاشیه نشینی است. این پدیده که غالباً همراه با بروز ناهنجاری های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گوناگونی است، در سطح کلان و خرد قابل بررسی است. میزان انواع جرایم و انحرافات اجتماعی در مناطق مختلف شهری متفاوت است. برخی مکان ها به لحاظ ساختار کالبدی خاص، نوع فعالیت و ویژگی های ساکنان آن امکان و فرصت بیشتری را برای وقوع جرم فراهم می کنند بعنوان مثال مناطق حاشیه نشین بعلت آشفتگی کالبدی و ناهمگونی اجتماعی مأمن مهمی برای بزهکاران هستند. در این مقاله که به روش تحلیلی و توصیفی تدوین شده است سکونت گاه های غیررسمی، دلایل پیدایش و گسترش ساخت و ساز غیرمجاز و حاشینه نشینی و مالکیت زمین به دلیل تصرف عدوانی در حاشیه ی شهرها از جمله ی علل ناهنجاری های اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. آن گاه بستر و پیدایش بزه کاری در سکونت گاه های غیررسمی و نحوه ی پیشگیری از جرائم آنها با استفاده از پیشگیری اجتماعی و روش های علمی پیشگیری از جرم بررسی گردیده و در جهت جامعه پذیر شدن ساکنان این سکونت گاه ها پیشنهاداتی با استفاده از پیشگیری اجتماعی و به دور از واکنش های کیفری مطرح گردیده است.

کلیدواژه ها

ناهنجاری های اجتماعی، پیشگیری از جرم، جرم، اسکان غیررسمی، پیشگیری اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.