بررسی تاثیرلیتولوژی و سازندهای منطقه بر کیفیت آب رودخانه ارداک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی روش های عددی در مهندسی عمران NMCE2016
  • کد COI اختصاصی: NMCE01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام رمضانی ازغندی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

محمدابراهیم فاضل ولی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی، گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

محمد جوانبخت

گروه زمین شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران

چکیده

بررسی کیفیت شیمیایی آب رودخانه ها یکی از مراحل بسیار ضروری و حساس در طی مطالعه این منبع آبی می باشد . کیفیت شیمیایی آب رودخانه ها متاثر از عوامل طبیعی و مصنوعی است ، که از مهمترین عوامل طبیعی که بر کیفیت این منابع تاثیر گذار است، می توان به نوعلیتولوژی موجود در حوضه آبریز رودخانه ها اشاره کرد. بررسی تاثیر کیفی لیتولوژی حوضه بر کیفیت آب رودخانه ها در حوضه هایی بالیتولوژی کربناته و تبخیری مثل حوضه آبریز ارداک ازاهمیت به سزایی برخورداراست. نتایج حاصل از بررسی های انجام شده نشان می دهد کهعامل اصلی کنترل کنندهی شیمی آب منطقه، هوازدگی سنگ های حوضه می باشد. تیپ آب اکثر نمونه ها کلروره- سولفاته- کلسیمی- منیزیمی می باشد. از نظر مصارف شرب و کشاورزی به ترتیب در ردهی خوب تا قابل قبول و قابل استفاده تا مناسب می باشند و از نظر مصارف صنعتیتمامی نمونه ها خورنده تشخیص دادهشدهاند.منطقه بندی و تعیین مساحت سازند های حوضه آبریز ارداک سازند مزدوران 3را موثرترین سازند برکیفیت آب منطقه می داندوهمچنین بر اساس ماتریس همبستگی عناصر ارتباط هر کدام از عناصر و پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب مشخصگردید،و در نهایت کیفیت آب منطقه بر اساس شاخص جهانی WQI نسبتا مناسب تا متوسط تشخیص داده شد.

کلیدواژه ها

حوضه آبریز ارداک، شاخص - WQI ،لیتولوژی، ماتریس همبستگی عناصر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.