آسیب شناسی، شناخت و باززنده سازی محله تاریخی شهر کرمان دیدگااه توسعه پایدار شهری و حفظ ارزش های بافت کهن تاریخی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات در عمران،معماری و شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAUEM03_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 705
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنا آهوقلندری

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مرمت و احیاء بناها و بافتهای تاریخی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

چکیده

رسوخ و نفوذ فرهنگ سرمایهداری در ایران موجب تمرکز شهری ناهمگون و رشد شتابان جمعیت شهری در اثر مهاجرت گسترده روستا شهری شده است. نمونه واضح و مشخص اینگونه تقابل را میتوان در بافتهای - به استناد اسناد تاریخی یکی از قدیمیترین و بهسامانترین محلههای کرمان، از » شهر « تاریخی دید. محله کلیه اجزاء یک مرکز محله شهری تاریخی منسجم و بافت ارگانیک مسکونی برخوردار بوده است. روند رو به گسترش کرمان بدون توجه به ذخیرهها و ارزشهای اجتماعی فرهنگی و کالبدی بافت تاریخی آن همزمان با - تحولاتی که به منظور تأمین نیاز این گسترش در بافت تاریخی کرمان رخ داده است، به مرور بافت تاریخی را در مسیر رو به زوال و محو ثروتهای فرهنگی اجتماعی رهنمون میشود. تغییرات گسترده دهههای اخیر به بهانه - گسترش شهر و شبکه زیرساخت و خدماترسانی به آن، افزایش سطح زندگی، پیشرفت فناوری حمل و نقل و ورود خودرو به تمام سطوح شهری، مهاجرتهای گسترده به بافت تاریخی در کرمان، این محله و مجموعه محلات وابسته به آن را نیز بی نصیب نگذاشته و از هم گسیختگی نظام منسجم محله و بافت کالبدی فرهنگی - آن را به گونهای که مشکلات زیست محیطی، آلودگی، ترافیک، فقر، بدمسکنی و ... در محله را ایجاد کرده در پی داشته است. بررسی روند شکل گیری کرمان و محله شهر، شیوه گسترش آن و اثرگذاری های پیاپی سیستم پویا ی شه ر در حال تغییر و تحول بر آن، بررسی وضعیت کنونی محله شهر بر اساس شاخصه ای توسعه پایدار، آسیب شناسی و یافتن فضاهای گمشده این محله در روند رو به زوال آن، میتواند به پیشنهاد روشی برای باززنده سازی بافت تاریخی براساس ارزشهای کهن و ایجاد یک حیات پویا و جدید با توجه به تفکر و فرهنگ روز در بافت بیانجامد تا منجر به پایداری حیات مدنی از طریق به حد اعلا رساندن گستره گزینه های قابل عرضه به مردم در یک محیط دمکراتیک برای استفاده کنندگان شود

کلیدواژه ها

آسیب شناسی، باززنده سازی، ارزشهای کهن بافت تاریخی، توسعه پایدار محیط زیست شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.