سیر اندیشهی مینیمالیسم، و جستجوی مفاهیم آن در فرهنگ و معماری ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات در عمران،معماری و شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAUEM03_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس ترکاشوند

عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه هنر و معماری دانشگاه گیلان

احمد خسروی دانش

دانشجوی کارشناس ارشد پردیس معماری دانشگاه گیلان

چکیده

در معماری امروز، زیبایی، عمدتاً با پیچیدگی مفرط و افزودن هرچه بیشتر اجزا به ساختار بناها جستجو میشود.تمایل به پیچیدگی، که در بطن خود علاقهمندی به تجمل را نشان میدهد، پدیدهای رایج در زندگی مردم امروز و متفاوت با واقعیات زندگی روزمرهی بسیاری از آنها است.در نتیجه، به دنبال تمایلات جامعه، بسیاری از طراحان نیز با هدف دستیابی به زیبایی مقبول، پیچیدگی و تجمل حاصل از آن را دستمایهی خویش در طراحی قرار دادهاند. این موضوع، معماری امروز را با نوعی اغتشاش، و پیچیدگی بیساختار در سبک و محتوا مواجه کردهاست.بر این اساس، ضرورت دارد راهکارهایی جستجو شود که در آنها زیبایی، تنها از طریق پیچیدگی تعریف نشده، و نقش سادگی و ساختار، در آنها بیشتر مورد تاکید قرار گرفته باشد. این موضوع، از دیرباز مسأله ی مهمی برای معماران و نظریه پردازان بوده و راهکاریی، از جمله معماری کمینه گرا (یا مینیمالیست) مورد تأکید قرار گرفته است.در این تحقیق تلاش شده معماری کمینه گرا و چگونگی شکل گیری آن به اختصار بازگو شود. در این راستا نظریه ها و رویکردها در خصوص معماری کمینه گرا، در بستری موضوعی- تاریخی مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. این تحلیل با هدف استفاده و مقایسه ی اصول معماری ایرانی و شناخت اشتراکات ما بین با کمینه گرایی، و همچنین بررسی نمونه های موفق بین المللی، به باز تعریف معماری مطلوب کمینهگرا برای کاربر ایرانی میپردازد.

کلیدواژه ها

مینیمالیسم، کمینهگرایی، سادهگرایی، معماری ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.